יום שני, 20 בספטמבר 2021

דוחות תנאי מעצר, מאסר במתקני הכליאה של שירות בית הסוהר בשנים 2019 - 2020 - ו.1 .איכות הטיפול הסוציאלי ומחסור בכוח אדם ובמסגרות טיפול ושיקום לכלואים


 

ו.1 .איכות הטיפול הסוציאלי ומחסור בכוח אדם ובמסגרות טיפול ושיקום לכלואים

ב-5 מתקני כליאה בהם ביקרו אנשי הסניגוריה הציבורית נתגלו ליקויים בנוגע לאיכות הטיפול הסוציאלי ולמחסור במסגרות טיפול ושיקום לכלואים.

בבית סוהר רימונים התרשמו המבקרים כי ישנו מחסור בפעילויות שיקומיות באגפי העצורים, וכי אלו אינם זוכים על פי רוב להשתלב בפעילויות טיפול ושיקום גם בתקופות מעצר ממושכות. הכלואים באגפי העצורים הלינו על כך שהם שוהים בחוסר מעש לאורך כל שעות היום, ואינם זוכים גם בפעילויות חינוך ותעסוקה. באגף אחר נשמעו תלונות מצד כלואים אשר מסרו למבקרים כי פנו בבקשות להשתלב במסגרת טיפולית אך טרם שולבו. 

בבית מעצר תל אביב התרשמו המבקרים כי מסגרת הגמילה אשר פועלת במקום מיועדת למספר מצומצם של כלואים ואינה נותנת מענה לכלל אוכלוסיית המתקן. תקן המתקן עומד על 520 כלואים, ואילו תכנית הגמילה מיועדת ל-18 כלואים בלבד. במועד הביקור פעלה התכנית במכסה מלאה. המבקרים סברו כי ראוי להרחיב את פעילות המסגרת הטיפולית ולהבטיח את שילובם של עצורים המעוניינים בכך במסגרת שיקומית. אחת הכלואות הלינה על היעדר זמינות מצד העובדת הסוציאלית במקום. הכלואה תיארה כי היא מצויה במצוקה על רקע חווית המעצר ושהותה בגפה לאורך כל שעות היום. לפיכך פנתה בבקשה לקיים שיחות תכופות עם עובדת סוציאלית, אך לדבריה נענתה כי מפגשים אלו מוגבלים לפעמיים בשבוע.

בבית מעצר ירושלים פגשו המבקרים מספר קטינים דוברי ערבית. מדבריהם עלה כי מרביתם לא  פגשו עובדת סוציאלית במהלך מעצרם. רק אחד משלושת הקטינים מסר למבקרים כי נפגש עם עובדת סוציאלית, ותאר כי היא אינה דוברת ערבית וכי השיחה עמה נערכה באמצעות סיוע של אחד הכלואים אשר תרגם את השיחה.

בבית מעצר אוהלי קידר פגשו המבקרים שלושה כלואים שמסרו כי בשל הגדרתם כאסירים טעוני הגנה הם לא זוכים להשתלב בטיפול ייעודי באלימות. 

בבית סוהר איילון עלו תלונות מצד מספר כלואים השוהים באגף משתלבים, אשר אפשרויות הטיפול והשיקום בו מצומצמות. הכלואים הלינו על כך שהם נמצאים באגף זה לאורך תקופה ממושכת אף על פי שמדובר באגף המיועד לשהייה קצרה וראשונית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה