יום שלישי, 4 ביוני 2019

דוח תנאי המעצר והמאסר לשנים 2017-2018 - ח. אי שמירה על כללי ההפרדה בין סוגי העצורים והאסירים



ח. אי שמירה על כללי ההפרדה בין סוגי העצורים והאסירים

ב-4 מתקני מעצר בבתי המשפט התגלו ליקויים הנוגעים לאי הקפדה על הפרדה בין אוכלוסיות כלואים שונות.

במתקן המעצר שבבית משפט השלום בחדרה נמצא כי התנאים הפיזיים של המתקן אינם מאפשרים הפרדה בין עצורים ואסירים שפוטים, בין עצורי ימים לעצורים עד תום ההליכים ובין עצורים שזהו מעצרם הראשון לשאר האוכלוסייה וזאת בשל מיעוט תאי המעצר. ממצא זה שב ועלה בדוחות הביקורים מטעם הסניגוריה הציבורית לאורך השנים אך הנושא לא זכה למענה הולם

במסגרת הביקור הרשמי שנערך בבית המשפט בחדרה בשנת 2018 ,ניכר היה כי החלו להתבצע עבודות הבינוי להקמתו של היכל המשפט החדש. בתוך כך, הבחינה המבקרת הרשמית כי המבנה המתוכנן אינו כולל כניסה נפרדת לבית המשפט לנוער, שתאפשר הכנסתם של קטינים באופן נפרד. לנוכח ממצאי דוח הביקור, והעובדה שמדובר עדיין בהליכי בינוי המצויים בראשיתם, פנה הסניגור הציבורי הארצי למנהל בתי המשפט בבקשה לבחון את האפשרות להפריד את הכניסה של קטינים לבית המשפט לנוער מן הכניסה הכללית המיועדת לכל באי בית המשפט. זאת בהתאם לתכלית הנובעת מהוראות חוק הנוער באשר לשמירה על הפרדה בין קטינים לבין בגירים, והצורך להקפיד במיוחד על שמירת פרטיותם של קטינים ולמזער את הפגיעה בהם. בעקבות זאת, ועל אף שהדבר היה כרוך בשינוי תכנוני משמעותי, נענתה הנהלת בתי המשפט לפניה ולאחרונה הודיעה כי הוחלט אכן להקים כניסה נפרדת לקטינים במסגרת המבנה החדש של בית המשפט בחדרה. 

במתקן המעצר שבהיכל המשפט בחיפה נמצא כי ככלל, לא קיימת הפרדה בין עצורי הימים לבין עצורים עד תום ההליכים והם שוהים זה לצד זה בתאים משותפים.

במתקן המעצר שבהיכל המשפט בבאר שבע נמצא כי עצורי ימים שוהים באותו תא יחד עם עצורים שהוגש נגדם כתב אישום ואף עם אסירים שפוטים. ממצא זה שב ועלה בדוחות הביקורים מטעם הסניגוריה הציבורית לאורך השנים, ולדברי סגל המתקן נובע ממיעוט תאי המעצר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה