יום שישי, 29 בינואר 2016

המציאות הקשה של האסירים בישראל



אפרת לכטר | חדשות 2 | פורסם 13/03/15 21:36 

האם כך המדינה רוצה לשקם את אזרחיה שפשעו ונכלאו? אסירים, בכירים בשב"ס ומפקד כלא לשעבר מתארים תמונת מצב עגומה במיוחד בבתי הסוהר בארץ: אסירים מטולטלים לבית המשפט ב'נסיעת גיהנום' שיכולה לקחת ימים – ועוד לא דיברנו על תנאי המגורים הקשים בתאים. שב"ס: "הטענות אינן מבוססות"
 
האסירים פשעו ועליהם לשלם את חובם לחברה, אבל למה בצורה הזו? בתי הסוהר הם החצר האחורית של מדינת ישראל. אף אחד לא רוצה באמת לדעת מה קורה שם או מה עובר על האסירים שמובלים מכלא אחד לאחר. האסירים המשוחררים והאנשים מתוך המערכת מספרים סיפורים קשים על מה שקורה מאחורי הסורגים והחומות הגבוהות של בתי הכלא.
 
"האסירים נוסעים ב'פוסטה', מה שנקרא פעם 'זינזאנה'. זו בעצם כספת עם גלגלים, זה לא רכב", סיפר י' ששוחרר מהכלא רק לפני שבועיים. "מדובר בשעות של נסיעות, לפעמים מתניידים יום שלם ומפספסים ארוחות אז לא אוכלים", סיפר רון לבקוביץ', בכיר לשעבר בשב"ס.
 
"גם אם יש רצח בפוסטה, היא לא נפתחת בדרך", הוסיף ש', ששוחרר לפני חודש. "ראיתי מקרים מזעזעים של אסירים שחייבים לקחת תרופות וללכת לשירותים, את אף אחד זה לא מעניין", העיד אהוד גנות, ששוחרר לפני כחודשיים. "היו אסירים שהטילו את מימיהם בבקבוקים. בן אדם נורמטיבי לא היה עומד בזה".
 
"בית סוהר חרמון הוא בית סוהר טיפולי, והוא קל. יש קשים יותר כמו בצלמון או בעתלית. שם האסירים ממש מנהלים קרב הישרדות", מספר ש' ששוחרר מהכלא לפני חודשיים. "האסירים פשעו, אבל מגיע להם גם להתקלח ולאכול".
 
משב"ס נמסר בתגובה: "שירות בתי הסוהר מצר על הטענות המיוחסות לו בכתבה, שאינן מבוססות ומצביעות על העדר הבנה מוחלט של סוגיית בכליאה בישראל. מדובר בטענות שמועלות על ידי קומץ בעלי אינטרסים, המקבלים במה ומטעים את הציבור. מתקני שב"ס מבוקרים באופן תדיר על ידי גופים ומבקרים רבים ולכל הביקורות אנו מתייחסים באופן ענייני, לומדים אותן ומשפרים את הטעון שיפור. הסוהרים ולוחמי נחשון עושים עבודת קודש ורואים בזכויות האסירים ובכבודם ערך מחייב".
 
אפרת לכטר | חדשות 2 | פורסם 13/03/15 21:36
 
 
קרדיט לאתר mako


http://www.mako.co.il/news-israel/local-q1_2015/Article-7e6e02c2c541c41004.htm

טכנולוגיה זדונית: אסירים ירגישו שהם כלואים אלף שנה - במשך 8.5 שעות

 


חוקרים טוענים כי לא רחוק היום שבו בעזרת ביוטכנולוגיה נוכל "לשחק" עם מוחם של אסירים כבדים ולגרום לתקופת המאסר שלהם להרגיש גדולה בהרבה ממה שהיא בפועל: "האם זה באמת הגיוני לכלוא מישהו לכל שארית חייו, או שמא זה יותר אנושי לשחק קצת עם המוח שלו ואז לשחרר אותו לחופשי?"
 
מכירים את זה שאתם חולמים חלום בו אתם עוברים תלאות ארוכות, הרפתקאות הזויות, אירועים ביזאריים והתרחשויות לא הגיוניות, ואז מתעוררים לגלות שכל זה התרחש במהלך לילה אחד בלבד? קפיצת הזמן הזו עלולה להפוך למציאות, רק שלא יהיה מדובר בחלום אלא יותר כמו בעונש אכזרי.
 
 
חוקרים טוענים שבעתיד הממש לא רחוק, תחום הביוטכנולוגיה יוכל לגרום לאסירים לחשוב שהם מבלים 1,000 שנים במאסר - בתוך 8.5 שעות בלבד. הפילוסופית רבקה רואץ', שעומדת בראש צוות המחקר המהפכני הזה, אומרת כי הגילוי הזה עשוי לשנות את כל מערכת הענישה כפי שהיא מוכרת לנו, וכי גזר דין בעוון עברות חמורות יכול להפוך לעינוי של ממש בפרק זמן קצר מאוד.
 
"גם כיום, סמים וחומרים מעוררי הזייה עשויים לעוות את מוחם של האסירים ולחשוב שהזמן עובר בצורה איטית יותר", היא אומרת. "כך שאתם יכולים לדמיין שנפתח בעתיד גלולה או נוזל שגורם למישהו להרגיש כאילו הוא כבר כלוא מאחורי סורג ובריח במשך אלף שנים".


רובוט מנתח מוח אדם מתוך "הסוכנים של שילד"


תרחיש נוסף שהיא מדמיינת: העלאת מוחותיהם של בני אנוש למחשב מרכזי כדי לזרז את הקצב בו הם עובדים. "לעשות אפלואוד למוח של עבריין ולגרום לו לעבוד מהר יותר ממוח אנושי יכול לאפשר לעבריין להאמין שהוא כלוא במשך זמן רב יותר, ולחסוך למשלם המיסים הרבה כסף במקום להאריך את חייהם של פושעים".
 
למה היא בכלל מתעסקת בזה, אתם שואלים? "כי השאלות האלה יכריחו אותנו לחשוב מחדש על כל מה שאנחנו מאמינים שאנחנו יודעים על מערכת הענישה. כשאנחנו שואלים את עצמנו אם זה אנושי להשתמש בטכנולוגיה כזו על בני אדם, אנחנו חיביים לוודא שזה לא מרתיע אותנו רק כי זה חדש ולא מוכר. האם זה באמת הגיוני לכלוא מישהו למשך שארית חייו, או שמא זה יותר אנושי לשחק קצת עם המוח שלו ואז לשחרר אותו לחופשי? המטרה שלנו היא להסתכל על מערכת הענישה הקיימת קיום מתוך ראייה עתידנית".
 
כתבתו של היקס -  פורסם 19/03/14 22:58:55
קרדיט לאתר mako

http://www.mako.co.il/hix-science/Article-baa074809d9d441004.htm

יום חמישי, 28 בינואר 2016

נחשף: בכיר שב"ס שלח הודעות מיניות לקטין

הודעות וואטסאפ ששלח בכיר שב"ס לקטין כבן 15 נחשפו היום בתכנית הבוקר של קשת וגרמו מבוכה לארגון. הנער טוען כי הבכיר אף שלח לו תמונות עירום של עצמו וביקש להיפגש. "מה שלא יודעים לא כואב", כתב הבכיר כשסיפר לו על גילו האמיתי.
 
שוב מבוכה לשב"ס: הבוקר (חמישי) נחשפו התכתבויות בעלות אופי מיני של בכיר בשב"ס, עם נער בן 15 וחצי. בהתכתבויות שחשף כתב תכנית הבוקר של קשת מורן קלפר, חושף הנער את גילו ואז עונה לו הבכיר "מה שלא יודעים לא כואב".
 
בכיר השב"ס והנער הכירו באתר היכרויות אז טען הנער כי הוא בן 17. השניים עברו להתכתב בווטסאפ, שם חשף הקטין כי בעצם גילו האמיתי הוא 15 וחצי. "אני חייב להיות כנה איתך", כתב הנער. "אני לא בן 17, אני בן 15 וחצי". בתגובה ענה הבכיר "חשבתי ככה, אתה באמת נראה מאוד צעיר. אבל זה באמת לא מפריע לי יותר מדי, כמו שאמרתי מה שלא יודעים לא כואב". עוד ביקש הבכיר כי ישמור הקטין את הסיפור ביניהם.
 

בהמשך ביקש הבכיר להיפגש עם הנער ואמר שהוא חמוד. לטענת הקטין, שלח לו הבכיר במהלך השיחות ביניהם תמונות שלו בעירום ואף סרטון של עצמו כדי להוכיח שהוא לא מתחזה. עוד טוען הנער כי לא ידע שמדובר בבכיר בשב"ס, אך הבין שמדובר באדם מבוגר.




 
״אם יש אדם כזה בארגון אסור שיהיה לעוד שניה אחת ויש למצות איתו את כל הדין", אמר שלמה טוויזר, בכיר שב״ס לשעבר. "אחד כזה שנמצא בתוך ארגון שמחובתו לשמור על אסירים, ויש הרבה אנשים שבמצוקה בין כותלי בתי הסוהר, לא הייתי רוצה שאחד ייפול קורבן לחולה מין כזה. אני מזועזע״.
 
 
 
 
בתגובה לחשיפה אמר בכיר השב"ס: "אני לא מאשר ולא מכחיש".

משירות בתי הסוהר נמסר בתגובה: "אין מקום להתייחס לפרסומים שאיננו מכירים את טיבם. במקום שיש חשד, מן הראוי שייחקר על ידי הגורמים המוסמכים לכך".

הסוהר שנחלץ להגנת האסיר


 
צבי יראון, לשעבר קצין שרות בתי הסוהר, חושף את עולמם של העבריינים הצעירים בין כותלי הכלא ואת התוכנית שהגה לשיפור תנאי כליאתם
 
בתי הכלא, המשמשים מישכן לעבריינים צעירים, מלאים עד אפס מקום: החיים בהם מתנהלים בצפיפות נוראית ובתנאים כמעט אל-אנושיים. הגיעו הדברים לידי כך שבעונת הקייץ, למשל, נאלצים שלטונות הכלא לשכן את בני התשחורת מתחת ל... כיפת השמיים, ובאין די מקום בין קורותיו של הכלא עצמו ובהעדר תקציב - נדחית, זה שנים, בנייתם של אגפים חדשים לעבריינים.

צבי יראון, ששימש במשך 20 שנה כקצין בבתי-כלא כאלה, הגה בימים אלה תוכנית לשיפור התנאים הקשים שבין כותליהם. מאחורי יראון, בן ה-62, יליד הארץ ותושב תל אביב, שירות עשיר במשטרה ובשירות בתי הסוהר. עתה, כשפשט את מדיו, הוא מבקש לתקן את מה שלא הצליחו הוא וחבריו לעשות במשך השנים. "כאשר מגיע צעיר-עבריין לכלא - הוא מועבר לחדר המיועד, בעצם, לארבעה אסירים, אולם בשל תנאי הצפיפות המחרידים, משכנים בו שמונה" - מספר יראון.

"בדרך כלל פורצת כבר ביום הראשון קטטה בין האסירים, המסתיימת במקרים רבים במעשי-סדום. עקב תנאים מחפירים אלה, רבים מן האסירים אינם מסוגלים כלל לישון בלילות וכאשר הם משכימים לעבודת היום (מ-7.30 בבוקר עד 4 אחר-הצהריים) - לא מעטים מהם רדומים ואינם מסוגלים ללמוד או לעבוד".

יראון מספר על "קליקות" המתארגנות בין כותלי הכלא בין האסירים לבין עצמם: יש, למשל, "קליקה" חיפנית,,יש ירושלמית, ויש באר-שבעית. כאשר בא עבריין מבאר-שבע, הוא נקלט בחבורת הבאר-שבעים, ואילו העבריין החיפני נקלט בזו של עיר הכרמל. כל "קליקה" דואגת לפרוש את חסותה על מי שנמנה עם שורותיה ומגינה עליו מפני פגיעה.

הבעיה החמורה ביותר שבה נתקלים שלטונות הכלא היא זו של אסירים טעוני-הגנה. אלה הם אותם אסירים שחבריהם מתנכלים להם, ממררים את חייהם ומונעים מהם את זכויותיהם האלמנטריות בין הסורגים. גניבות, התעללויות גופניות ואיומים בהשחתת הפנים - הם רק ביטויים אחדים להתנכלויות כאלה.

כדי להגן על אסירים מוכים, משתדלים שלטונות הכלא להעבירם לתאים מבודדים, המכונים "איקסים", והם נתונים לפיקוח מיוחד של הסוהרים. אולם, אליה וקוץ בה: בידודו של כל אסיר "מיוחס" כזה מחמיר את הצפיפות הנוראה השוררת באגפים הרגילים ומגבירה, בהכרח, את מעשי האלימות שמבצעים השפוטים בינם לבין עצמם.
מפעל-ייצור בכלא

כדי לשפר את תנאיהם של העבריינים הצעירים הגה יראון תוכנית-פעולה, שאותה הוא עומד להעביר בקרוב לרשויות המוסמכות, בתקווה כי "יזוז משהו". עיקריה של תוכנית זו: הקמת מבנים רחבים ומרווחים יותר בכלא; מתן אפשרות לאסירים, בעלי התנהגות טובה, לעסוק בעבודות-חוץ ולהשתכר בתקופת-מאסרם, כאשר הכספים ישמשו, בתום ריצוי העונש, בסיס לשיקום, ובכך גם יבודדו אותם מן האסירים המסוכנים והאלימים; הענקת חופשות תדירות יותר לאסירים, כדי שיוכלו להיפגש עם בני המשפחה, שאינם מסוגלים לבקר אצל האסיר בכלא.

לעומת זאת מציע יראון כי באסירים שנתפסו בבריחה מן הכלא - יש לנהוג ביד תקיפה. כך, למשל, צריך לשלול מהם, לדעתו, את השליש המנוכה, בדרך כלל, מתקופת המאסר ולמנוע מהם כל פריבילגיות אחרות בעתיד.

פעולותיהן של האגודות לשיקום האסיר אינן עונות, לדעת יראון, על צרכיו. אגודות אלה נוהגות להעניק לאסיר המשתחרר סכום סמלי בלבד, לצורך שיקומו הראשוני. הן גם כמעט שלא מצליחות להתערב אצל בעלי-מפעלים כדי למצוא מקורות-תעסוקה לאסיר-לשעבר. התוצאה: האסיר המשוחרר, חסר הכל, נאלץ לחזור, במרבית המקרים, למקום הפשע. יראון גם מציע להקים מפעל-ייצור ליד הכלא, שבו יוכל האסיר לעבוד, עוד בתקופת-ריצוי מאסרו, ואם יתמיד בעבודה - ייקלט בה לאחר שיחרורו

שובת הרעב מאיר אטינגר איבד הכרה



פעיל הימין הקיצוני הכלוא כבר כחצי שנה על-פי צו מעצר מנהלי וששובת רעב מאז יום שני שעבר איבד את הכרתו וקיבל טיפול רפואי/
 
העציר המנהלי מאיר אטינגר, הכלוא כבר חצי שנה וששובת רעב למעלה מתשעה ימים, איבד אתמול (יום ג', 26.1.16) את הכרתו בתא הבידוד שבו הוא שוהה בכלא אשל בבאר שבע. הוא נזקק לטיפול רפואי.

אטינגר שובת רעב מאז יום שני בשבוע שעבר, במחאה על תנאי כליאתו שנעשו על-פי חתימתו של שר הביטחון משה יעלון, מבלי שהוצגו כנגדו אף ראיות.

בתחילת השבוע הצטרף גם העציר המנהלי אביתר סלונים, הכלוא גם הוא בצו מנהלי בכלא אשל בדרום, לשביתת הרעב שבה נוקט אטינגר, במחאה על תנאי מעצרם.

לפני כשלושה שבועות, הודיעו בשירות הביטחון הכללי כי המידע עליו הסתמכו בהוצאת הצו המנהלי כנגד מרדכי בן גדליה (מאייר) שנעצר עם אטינגר וסלונים, היה מוטעה ובשל כך בוטל הצו המנהלי עליו חתם שר הביטחון והוא שוחרר
 
קרדיט לאתר news1
 

יום רביעי, 27 בינואר 2016

בגלל דיאטה: 18 אלף שקלים פיצוי לאסיר

רפאל אביטן נידון ל-20 שנות מאסר לאחר שהורשע ברצח. בעת ריצוי עונש מאסרו הוא חלה בסרטן המעי הגס ונדרש להקפיד על דיאטה שכוללת סיבים תזונתיים. בשב"ס סירבו - ובית המשפט הכריע כי נגרם לו נזק בריאותי.



 גיא ורון, כתב בצפון - חדשות 2 
 
בית משפט השלום בטבריה פסק השבוע פיצוי בסך 18 אלף שקלים לאסיר רפאל אביטן, המרצה 20 שנות מאסר בגין עבירת רצח, כיוון ששירות בתי הסוהר מנע ממנו "דיאטת סיבים תזונתיים". הסיבה לדיאטה המיוחדת: סרטן במעי הגס.
 
 
בשירות בתי הסוהר טענו כי אביטן זכאי לדיאטה ברמה ג', הכוללת ליטר חלב 1 אחוז בשבוע ו-120 גרם של טונה פעמיים בשבוע. לעומת זאת, האסיר הציג מסמכים לפיהם עליו לצרוך מזון עשיר בסיבים תזונתיים, תוספת ירקות ופירות, לחם מלא ושתייה מרובה - דבר שלטענתו מנעו ממנו אנשי השב"ס.


                        

על פי המסמכים שהציג האסיר, מאז שהופסקה הדיאטה המיוחדת שלו, הוא סובל מבחילות, הקאות ובעיות במעי הגס. לטענתו מאז תחילת שנת 2015 הוא מסרב לאכול את האוכל שמוגש לו משום שהוא כולל בשר מעובד ומטוגן, מה שייתכן וגרם לו לסרטן במעי הגס.
 
לנוכח המסמכים הרפואיים שהוצגו ולאחר ששמע את טענות הצדדים קבע בית משפט השלום בטבריה פיצוי בסך 18 אלף שקלים יחד עם החזר הוצאות משפט בסך 500 שקלים.
 
קרדיט לאתר mako

http://www.mako.co.il/news-law/legal-q1_2016/Article-d73764d3be18251004.htm?Partner=rss

יום שבת, 23 בינואר 2016

האם תנאי המאסר במדינת ישראל עולים לכדי מאסר בעינויים?



השופט רון שפירא: "שירות בתי הסוהר אינו מיישם המלצות שיפוטיות הנוגעות לשיקום ומתעלם לחלוטין מהמלצות אלו. הגדלת מספר המשוחררים בפיקוח אלקטרוני יכול לסייע בהפחתת הצפיפות בכליאה". עו"ד מוטי כץ: "במדינת ישראל קיים מאסר בעינויים לעומת מדינות רבות בעולם; ניתן להתנהג באנושיות לאסירי ההפרדה ועדיין לשמור על בטחון אזרחי המדינה". עו"ד יואל הדר, היועץ המשפטי למשרד לביטחון פנים: "איננו מתייחסים לאסירים ככלבים ואיננו מענים אותם".
בכנס הפלילי באילת של המכון להשתלמות עורכי דין של לשכת עורכי הדין נערך פאנל בנושא "החיים בתוך 2.9 מטר מרובע" בנושא תנאי החזקת האסירים במדינת ישראל, השתתפו: עו"ד רחלה אראל, השופט רון שפירא, בית המשפט המחוזי בחיפה, עו"ד יואל הדר, היועמ"ש למשרד לביטחון פנים, עו"ד מוטי כץ, סגן-גונדר איה קמיניץ, עו"ד, ראש ענף עתירות ואסירים, הלשכה המשפטית, שירות בתי הסוהר.
 
עו"ד רחלה אראל ציינה בפתח דבריה כי לשירות בתי הסוהר תקציב שנתי בסך של 3 מיליארד ₪, ותהתה לאן מנותב הכסף. לדבריה, בשנים האחרונות עלתה מכסת האסירים הפליליים ב 60%.
 
השופט רון שפירא: "החוק מגדיר מה צריך להיות התקן לכליאה, אם הוא זכאי למיטה ומזרון. אני מוכרח לציין כי בכל השנים שאני דן בעתירות אסירים וגם בבקשות מעצר עד תום ההליכים כמעט לא נתקלתי עובדתית בעתירות על תנאי כליאה, אלא דווקא בעניין הסיווג שמשפיע על יציאה לחופשות ולא נתקלתי בתנאי מעצר או בשחרור למעצר עקב תנאי כליאה לא הוגנים. חשוב לציין כי יש שיפור בתנאיהם. התפיסה השיטורית של השב"ס משפיעה על הצפיפות, לא בנו מתקני כליאה חדשים שיאכלסו את הכלואים, וזה כמובן בא על חשבון מישהו. השיקום לא מוסדר לטעמי מספיק בחקיקה. אין הוראות גורפות לשב"ס, שירות בתי הסוהר לא מיישם את המלצות בתי המשפט להעניק לאסיר שיקום, שב"ס מחליט לא לשקם והשופטים לא מתערבים למרות שמדובר באי קיום של המלצה שיפוטית".
 
"במשפט מנהלי, בית המשפט נותן המלצה לרשות זה לא נתון לחופש פעולה וצריכים להביא את זה לידי ביטוי אך המלצות לשב"ס הן המלצות שכתובות בפסקי דין אך לא מיושמות. נוצר מצב שהשיקום הוא אלטרנטיבה, אנחנו יודעים שגם אם נורה אין לנו את האפשרות לאכוף. שב"ס צריך לפתח תהליך לשיקום ולשנות תפיסת עולם שיקומית, מתוך ראייה ששיקום טוב בסופו של דבר מפחית את העבריינות, כיוון שזה מגן על שלום הציבור. מכסת האסירים שניתן לשחרר בפיקוח האלקטרוני זו החלטה מנהלית של המשרד לביטחון פנים, כיום ישנם 642 בפיקוח אלקטרוני. על פי ההחלטה המנהלית הרף הוא 700, לכן ישנם עצורים שממתינים לכך ולדבר הזה יש הלשכות על תנאי הצפיפות".
עו"ד רחלה אראל ציינה כי באירופה יש לאסיר לא רק זכויות אדם אלא הוא מוכר בדוקטרינת האסיר כאזרח, חייב לדמות את בתי הכלא אל הקהילה כיוון שהוא עתיד לחזור אליה. "לעומת זאת, בישראל במצבת הכלואים, זה נעלם אחד גדול, בכל מקום ישנם נתונים סותרים, באתר בתי הסוהר מדובר ב-17 אלף כלואים אבל דובר שב"ס אומר 23 אלף, בכנסת נתונים מספר אחר של כלואים, נתון זה חייב להיות שקוף לציבור".
 
סגן-גונדר איה קמיניץ: "לעיתים בית המשפט קובע שהאסיר צריך שיקום אבל אם האסיר אינו מעוניין אי אפשר בכוח. עתירות ברובן זה על פריבילגיה ולא על תנאי המחייה, יש עתירות על מעברים ואולי הן מבורכות ואנחנו משתדרגים אבל בסיס העתירות הן בחופשות. אסיר שמואשם ברצח בדם קר איני יכולה לשקם אותו למרות על ההמלצות לכך. תיקון מספר 41 שמבטל את השחרור המנהלי פוגע בסמכות של מנהל שירות בתי הסוהר ובשחרור מוקדם. בעקבות גלעד שליט שוחררו 127 אסירים. אנחנו מנסים למרות הקושי לשפץ ולרווח את המקומות אבל אם אנחנו משדרגים אנחנו מאבדים מקומות. כשמדברים על מקום כליאה לא מדובר רק על מקום שניתן לישון בו, אנשים חיים בכלא ומסתובבים בשטחים רבים אחרים, חינוך, תעסוקה ועוד ושנת השינה בשטח הקטן אינה רלוונטית וזה הרוב המכריע של האסירים".
 
רגב דחרוג': "135 מיליון שקלים הם תקציב הפיתוח ולכן 3 מיליארד השקלים האלה של התקציב אינם רלוונטיים. כמו כן, חלק מהתקציב מופנה לנושא המסתננים נופל רק על שירות בתי הסוהר. השר לביטחון פנים הקים תוכנית בינוי אסטרטגית. לפיה, נבנה כיום בית הכלא לנשים בסטנדרט של 6.5 מטר. רשויות מקומיות לא אוהבות בתי סוהר בתחומיהן, אין מקומות במרכז ולכן בונים בפריפריה. אך בעתיד אין צורך במקומות כליאה נוספים בדרום, בצפון יש בעיה וגם במרכז. לכן האופרציה אומרת להקים בתי סוהר אלא לא לייצר לאסירים טרטור בין האזורים. השנה משפצים מספר אגפים עם תקציב פנימי של עשרה מיליון שקלים אבל מעבר לזה זה לא רלוונטי כי אין לנו לאן להעביר אסירים". לדעתו חייב להקים מתקני כליאה חדשים. השופט חנן מלצר, שופט בית המשפט העליון, הטיח בפני נציגי שירות בתי הסוהר את העובדה שאינם משפצים ומתקנים את התנאים הסניטריים בבתי הסוהר כדוגמת שירותים מזרחיים ("בול קליעה").
 
עו"ד מוטי כץ עשה אנלוגיה בין אסירי ההפרדה לבין כלב שמכניסים אותו לחדר ארבע על ארבע. "מדינת ישראל יכולה להתנהג באנושיות לאסירי ההפרדה ועדיין לשמור על אזרחיה, כמו שאר המדינות בעולם דוגמת ארה"ב, קנדה ועוד. במדינת ישראל יושבים אסירים חודשים על גבי חודשים כאשר ישנו נוהל חוות דעת מגובות של תובע פסיכיאטרי בעולם שאומר כי הוא אינו מאשר הכנסה של אדם להפרדה, הבדיקה הזו נעשית בין דקה לשתיים, אם הוא לא מת אפשר להמשיך, וזה דומה למקרה אסיר X. במדינת ישראל קיים מאסר בעינויים לעומת מדינות רבות בעולם, אנחנו נמצאים במצב שתחת האיום שמהלך אימים גם על בתי המשפט שלחשש על ביטחון הציבור".
 
לשב"ס יש אופי שיטורי והוא זרועה של המשטרה בעניין הזה, אך כל האנשים או מרביתם נמצאים שם בהשפעה ישירה של המשטרה. על בית המשפט אמר כי "בית המשפט שלוקח על עצמו את ההחלטה לשים קץ לכך, וכאשר הוא לוקח את ההחלטה הזו היא אינה מקוימת. הסיפורים שאם נוציא אותם מהפרדה זה נפגע בביטחון הציבור בעיניי לא הולמים את המציאות, ישנם אמצעים רבים היום שאפשר לנקוט בהם. הפנייה צריכה להיות של עורכי הדין לבתי המשפט, כי בשורה התחתונה הם יכולים לעשות את השינוי. בתי המשפט חוששים לקחת אחריות, אני לא פונה לשב"ס כי הוא גוף שיטורי ולמשטרת ישראל שרואה לנגד עינה את ביטחון הציבור".
 
עו"ד יואל הדר: מדיניות השר לביטחון הפנים היא להקטין את הצפיפות ולשפר את התנאים כמה שניתן, ושב"ס הפנים זאת לפחות לגבי הכלא של הנשים. אם המצב בתא היה כל כך גרוע אז האסירים לא היו רוצים לחזור, הבעיה היא לא בגודל התא אלא מחוץ לתא. עו"ד הדר הוסיף כי "שיפרנו בצורה דרמטית את התנאים, איננו מתייחסים לאסירים ככלבים ואיננו מענים אותם".
 
"צפוי שינוי משמעותי באיזוק האלקטרוני, שב"ס צריך היה להיות לפקח על האיזוק האלקטרוני, אך יש בעיה עם המצב הקיים היום, מאחר שיש 40 אלף הפרות בשנה. יש עצורים שלטעמנו כמו ראשי ארגוני פשע לא צריכים להיות באיזוק אלקטרוני ושופטים שהחליטו על כך שיש הרחבת רשת במקום ששופט ישים עצור במעצר בית הוא שם אותו גם במעצר בית וגם איזוק ולכן יש לשנות את הגישה הזו. כדי שזה יהיה מעצר אנחנו רוצים לקבוע את העבירות שבגינן לשים איזוק אלקטרוני והשר יקבע את המכסה של הכמות ואיפה אי אפשר לשים איזוק אלקטרוני".
 
עו"ד שירי קריספין, דוברת הלשכה - לשכת עורכי הדין בישראל

הכנסת מרכז המחקר והמידע - תנאי המאסר בישראל











 
 
 

 

תנאי כליאה קשים בשב"ס, היגיינה ירודה, צפיפות וכבילה בלתי חוקית

 



תנאי כליאה קשים בבתי הסוהר בארץ- כך לפי דוח של הסנגוריה הציבורית, ששוב מצביע על תנאי היגיינה ירודים, צפיפות וכבילה בלתי חוקית. ורד פלמן עם עוד פרטים בכתבה שלפניכם.

בחסות רשות השידור
 
 

יום שלישי, 19 בינואר 2016

האסיר א' והאסירים ב'



כל אסיר, בלי קשר לסיווגו בכלא, זכאי לתנאי מחיה מינימאליים כדי לשמור על צלם אנוש וכדי שכבודו ובריאותו לא יפגעו.
 
משמח לקרוא ששב"ס נערך לשיפוץ מאסיבי של אגף 10 בבית הסוהר מעשיהו לקראת כניסתו של האסיר מספר 1 לכלא. הרי לא יעלה על הדעת לשכן את ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, בתא מאסר צפוף ומחניק עם עוד תשעה אסירים, שבו בקושי יהיה לו מקום לפרוש את ידיו לצדדים, והוא והאסירים האחרים יעבירו את רוב שעות היום בשכיבה במיטה כי אין להם מקום לעמוד יחד.
 
זה לא תיאור דמיוני, אלא המצב השורר במרבית מתקני הכליאה בישראל. מלבד אותם 20 "ידוענים" שיזכו לשכון באגף 10 המשופץ ו"ליהנות" מתנאי מחיה סבירים של 4.5 מ"ר לאסיר בתאים של שלושה אסירים בלבד, רובם ככולם של כ-20 אלף האסירים והעצורים ששוהים היום במתקני הכליאה בישראל סובלים מצפיפות איומה ומתנאי מחיה לא אנושיים.
 
אין ספק ששב"ס נדרש לאבחן את הצרכים של האסירים שהוא קולט ולהתאים עבורם את תנאי המשמורת המתאימה עבורם: אסירי הפרדה, אסירים ביטחוניים, אסירים טעוני פיקוח וכדומה. אלא שכל אסיר, בלי קשר לסיווגו בכלא, זכאי לתנאי מחיה מינימאליים כדי לשמור על צלם אנוש וכדי שכבודו ובריאותו לא יפגעו. זה לא המצב בישראל. ב-30 השנים האחרונות המדינה שלחה עוד ועוד אנשים למעצר ולמאסר והגדילה באופן משמעותי את שיעור הכליאה מבלי להבטיח להם תנאי מאסר ראויים.
 
מחצית מהכלואים בישראל מוחזקים בשטח מחיה שנמוך מ-3 מ"ר. שטח המחיה הממוצע בכלל המתקנים עומד על 3.1 מ"ר בלבד. לפי נתוני שב"ס, למעלה מ-60 אחוז מהאסירים שוהים בתאים שבהם נמצאים יותר מחמישה אסירים בתא.
 
כל רשויות המדינה הרלוונטיות מכירות היטב כבר שנים את מצוקת הצפיפות בבתי הכלא. לפי תוכנית המתאר הארצית לבתי הסוהר מ-1982, היו אמורים להיבנות שישה בתי כלא חדשים בסטנדרטים גבוהים בתוך עשור ושני בתי כלא (כלא דמון וכלא שיטה) נועדו להריסה עקב תנאי המחיה הבלתי ראויים בהם. התוכנית לא יצאה לפועל ושני בתי הסוהר שנועדו להריסה עומדים על תילם גם היום וכאלף אסירים מוחזקים בהם בתנאים קשים. כלא דמון היה במקור אורווה ומחסן טבק, וכמו רוב מתקני הכליאה של השב"ס, גם הוא נבנה לפני עשרות שנים ונמצא במצב גרוע.
 
בתגובה לעתירה נגד הקמת בית הסוהר הפרטי בבאר שבע, כשטיעון הצפיפות דווקא שירת את המדינה בבואה להצדיק את ההכרח בהפרטת בתי סוהר, כתבה המדינה לבית המשפט כי הצפיפות בבתי הסוהר "יצרה
 
 

 מציאות קשה של פגיעה בזכויותיהם הבסיסיות ביותר של הכלואים" וכי "מצוקת הכליאה הקשה הקיימת בישראל גורמת כיום לפגיעה באסירים (...) החיים בתאיהם בתנאי צפיפות קשים, עם מרחב מחיה הקטן מהמרחב המינימאלי הראוי".
 
האגודה לזכויות האזרח, יחד עם הקליניקה לזכויות אסירים במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ורופאים לזכויות אדם, הגישה לפני כשנה עתירה דחופה לבג"ץ בדרישה להקצות לכל האסירים שטח מחיה הולם. החודש צפוי להתקיים דיון בעתירה ויש לקוות שבית המשפט ידרוש מהמדינה למלא את חובתה ביחס לאנשים מהם היא שוללת את חירותם. כפי שהיטיב לתאר נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק: "חברה מתורבתת חייבת לשמור על רמה אנושית מינימאלית של תנאי מאסר. לא נהיה אנושיים אם לא נבטיח רמה אנושית לאסירים שבחברתנו".
 
עו"ד אן סוצ'יו, האגודה לזכויות האזרח
 
פורסם:  18.01.16 , 17:30 - ידיעות אחרונות ynet.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4754593,00.html

יום שני, 18 בינואר 2016

מרכז מכר לאסירים - דף 1




מס' הפקודה: 40.20.44
ת' עדכון אחרון: 12.42.0410



מרכז מכר לאסירים

כללי

א. במטרה להקל על תנאי המחייה של האסירים בבית הסוהר, רשאים אסירים לרכוש פריטים שונים במרכז המכר.


ב. הרכישה תבוצע ע"י האסיר מכספים העומדים לרשותו. במידה וכספים אלה הינם במט"ח, יוכל האסיר לבקש המרתם למטבע ישראלי לצורך רכישה במרכז המכר (נוהל חשבות 07).

מטרה

2.

לקבוע את כללי הרכישה לרבות סכום הרכישה החודשי במרכז המכר לאסיר.

מרכז מכר לאסירים - דף 2



אופן הרכישה במרכז המכר
 
3. הרכישה במרכז המכר תתבצע כדלקמן:

א. רכישת מוצרים עפ"י הזמנה עבור אסירים פליליים האסיר יפנה למנהל - האגף בבקשה בכתב בה יפורטו המוצרים אותם הוא מבקש לרכוש (ראה נספח ג), מנהל האגף יבדוק עם הגזבר את סכום הכסף בפיקדון האסיר. הבקשה תועבר למפקד ביס"ר עם המלצת מנהל האגף. מפקד ביס"ר יבדוק האם הפריט מותר להחזקה לפי כללי פקנ"צ 04.33.00 "החזקה, אחסנה - ושינוע פריטי ציוד של אסירים" ויציין על גבי הטופס את החלטתו. הטופס יועבר לאחראי מרכז המכר להמשך טיפול לרכישת המוצרים.
 
ב. ככלל, רוב המוצרים נרכשים במרכז המכר. במידה וקיימים מוצרים שאינם נמצאים במרכז המכר והספק הזוכה אינו מחויב לספקם, ניתן לבצע רכישה ע"י היחידה של המוצרים הנדרשים מחוץ לבית הסוהר, ברשת קרובה, בסכום שלא עולה על 86,000 ₪ לספק, במהלך שנת תקציב באישור מפקד - היחידה וממ"ז.

ג. רכישת מוצרים לפי הזמנה עבור אסירים ביטחוניים ראה פקנ"צ 03.02.00 "כללים ביחס לאסירים ביטחוניים".
 
 
תדירות רכישה במרכז המכר
 
 
4. א. רכישת מוצרים שוטפים תבוצע לגבי כל אסיר פעמיים בחודש: פעם אחת בין התאריכים 15-1 לכל חודש ופעם שנייה בין התאריכים 30-16 לאותו חודש.מפקד בית הסוהר רשאי לאפשר רכישה במרכז המכר בזמנים נוספים עפ"יקביעתו.
 
ב. שעות פתיחת מרכז המכר ייקבעו ע"י מפקד בית הסוהר.

מרכז מכר לאסירים - דף 3



רשימת המוצרים לרכישה
 
5 . א. רשימת המוצרים הניתנים לרכישה במרכז המכר לאסירים מפורטת בנוהל רכישות 03-. 4021

ב. באחריות קצין תמיכה לוגיסטית יחידתי לדאוג לכך שבכל אגף תהיה רשימה מעודכנת של כל מגוון המוצרים הניתנים לרכישה ע"י האסירים במרכז המכר ומחירים מעודכנים. הרשימה תהיה במקום בולט ונגיש לאסירים (כגון: לוח מודעות).
 
ג. באחריות מנהל האגף לתת לאסירים אשר להם אין גישה אל לוח המודעות האגפי, את רשימת המוצרים הניתנים לרכישה במרכז המכר ומחיריהם המעודכנים. הרשימה תימסר לעיון אסירים אלה, זמן סביר לפני מועד ביצוע הרכישה על ידם.

ד. רשימת הפריטים ומחיריהם יוצגו גם במרכז המכר. אם חסרים פריטים באופן זמני, יצוין הדבר ברשימה. - ה. 1 מותרת רכישה והחזקה של כמות פריטים בהתאם לפקנ"צ 04.33.00 "החזקה, אחסנה ושינוע פריטי ציוד של אסירים".

2. כמות הפריטים המקסימלית המותרת ברכישה אחת והכמות המותרת להחזקה בתאים תירשם על לוח שייתלה בסמוך לאשנב מרכז המכר.

ו. בקשת אסיר/סוהר לשינוי בפריטים תוספת או גריעה, תופנה באמצעות ק. – תמיכה לוגיסטית מחוזי להחלטת ועדת תנאי מחיה בראשות סגן הנציב.

ז. בביקורות מנהל תמיכה לוגיסטית/צוות מרכזי מכר ביחידות, ייבדק גם יישומן של הוראות אלה.

מרכז מכר לאסירים - דף 4



זיהוי אסיר בעת חלוקה במרכז המכר
 
6. על מנת למנוע טעות בחיוב אסיר, יש להקפיד על זיהוי האסיר מקבל הפריטים במרכז המכר כדלקמן:
 
 

א. אחראי מרכז המכר יקרא את שמו המלא של האסיר וכן את שם אביו.

ב. זיהוי האסיר מקבל הפריטים במרכז המכר ייעשה בעזרת כרטיס זיהוי האסיר ובו תמונת האסיר.

ג. פעולת הרכישה תתועד בטופס רישום כדוגמת הטופס שבנספח א'. המוצרים יימסרו לאסיר, כנגד חתימתו על הטופס כאישור לקבלת המוצרים בסוג ובכמות הרשומה בו.
 
 

מרכז מכר באזור תעסוקה
 
7. א. בכל בית סוהר בו קיים אזור תעסוקה ניתן להפעיל מרכז מכר באזור התעסוקה בנוסף למרכז המכר הרגיל הפועל בבית הסוהר.
 
ב. אסירים העובדים במפעלים יוכלו לרכוש במרכז המכר שבאזור התעסוקה פריטים בנוסף לאפשרות הרכישה במרכז מכר רגיל.

ג. מספר הפריטים שיימכרו במרכז המכר שבאזור התעסוקה, יהיה מוגבל והוא מיועד לצריכה שוטפת בעת הימצאות האסיר בעבודה.

מרכז מכר לאסירים - דף 5



סכומי רכישה במרכז המכר
 
8. סכומי הרכישה למוצרים במרכז המכר הם כדלקמן:
 
א. הסכום המרבי לצורך רכישת מוצרים במרכז המכר הוא 10644 ש"ח  לאסיר/ה לחודש כאשר לאסיר פלילי ניתנת אפשרות לרכוש מכשיר טלוויזיה ודי.וי.די מעבר לסכום הנקוב לעיל.

ב. בנוסף לאמור בסעיף 8.א' ,לאסירות פליליות תינתן אפשרות לרכוש מוצרי היגיינה אישיים בסכום של 200 ש"ח נוספים.

ג. בראש השנה ובפסח תאושר רכישה נוספת בסכום של 200 ש"ח.

ד. מפקד בית הסוהר רשאי לאשר בכתב לאסיר או קבוצת אסירים שהצטיינו בתפקודם, רכישת פריטים מבין הפריטים
הניתנים לרכישה במרכז המכר, בסכום העולה על הסכום המרבי שנקבע ובתנאי שהפריטים שיירכשו ישמשו רק לשימוש עצמי בכמות סבירה. תוקפו של אישור אחד יהיה עד לחודש ימים.

ה. מודגש בזאת כי סכום הרכישה לצורך קניית מוצרים לפי הזמנה שאינם מצויים למכירה במרכז המכר, אינו מוגבל ומותנה בסכום הכסף הקיים בפיקדון האסיר.
 
מקורות כספיים לצורך רכישה במרכז המכר
 
9. אסיר רשאי לרכוש מוצרים במרכז המכר מכספי פיקדון שהפקיד או שבני משפחתו הפקידו עבורו ומכספי שכר עבודתו בבית הסוהר.

מרכז מכר לאסירים - דף 6


 
מענק מרכז מכר
 
10. אסירים חסרי אמצעים שאינם מסוגלים לעבוד, אם מחמת מצבם הגופני או הנפשי, אם מחמת חוסר תעסוקה עבורם, אם מחמת חוסר יכולתם לעבוד מסיבות ביטחוניות ועקב כך אין ביכולתם לקנות מוצרים במרכז המכר, יוכלו לפנות לקבלת מענק מרכז מכר כמפורט להלן. אסירים כנ"ל העומדים בקריטריונים שבסעיף קטן ה' להלן, יוכרו כ"אסיר נצרך" הזכאי למענק מרכז מכר.
 
א. הגשת הבקשה:

מנהל האגף ימלא את חלק א' שבטופס "בקשת מענק מרכז מכר לאסיר נצרך המצ"ב כנספח ב' לפקנ"צ זו.

ב. הטיפול בבקשה:

1.  מנהל האגף ידאג לקבלת התייחסות גזבר (בהתייחס לקריטריוני הזכאות), יוסיף את המלצתו ויקבל התייחסויות עו"ס, ר"ת טו"ש, אחראי מרפאה ומפקד בית הסוהר. ההתייחסויות יצוינו ע"ג הטופס שבנספח ב' לפקודה.

2. מנהל האגף יעביר את הטופס המלא להחלטת רמ"ח חטו"ש.

ג. ההחלטה בבקשה:

הסמכות לאשר "מענק מרכז מכר לאסיר נצרך" נתונה לרמ"ח חטו"ש. בטרם קבלת החלטתו ישקול רמ"ח חטו"ש את המלצות גורמי הביס"ר והנתונים שצוינו בטופס הבקשה. רמ"ח חטו"ש יידע בהחלטתו את תקציבן חטיבת טיפול ושיקום, ר"ת טו"ש ביס"ר ומפקד ביס"ר (שידאג לעדכון האסיר).

ד. תשלום המענק:

אישר רמ"ח חטו"ש תשלום המענק, תשלום המענק יבוצע באחריות תקציבן חטיבת טיפול ושיקום.
 
ה. קריטריוני זכאות:

1. ניתן לאשר מתן "מענק מרכז מכר לאסיר נצרך" לאסיר העומד בשלושת הקריטריונים הבאים גם יחד:
 
א. במשך 3 חודשים לא הופקדו בחשבונו של האסיר כספים ע"י גורם חוץ או משכר עבודה בבית הסוהר. ההפקדה בחשבונותיהם של אסירי ט"פ בביס"ר ניצן אגף מג"ן בגין השתתפות במסגרת ריפוי בעיסוק, לא - תובא בחשבון לעניין סעיף זה.
 
ב. יתרת הכספים בחשבונו של האסיר מסתכמת בפחות מ 30 ש"ח.
 
ג. התנהגות טובה של האסיר.
 
2. על אף האמור לעיל, אסיר לא יהיה זכאי "למענק מרכז מכר" אם אי קבלת שכר עבודה נובעת מאחת הסיבות האלה:

א. העבודה הופסקה עקב נקיטת צעד משמעתי כנגד האסיר.

ב. האסיר מסרב לעבוד, אף כי נמצא כשיר גופנית ונפשית.

3. במקרים המיוחדים שלהלן, ניתן לאשר המענק עוד בטרם חלפו 3 חודשים מההפקדה האחרונה:

א. ההכנסה מעבודה בשב"ס הופסקה עקב סיבה ברורה וידועה, בנסיבות בהן ברור שהאסיר יהיה מחוסר עבודה זמן ממושך (כגון: פציעה חמורה, מחלה רצינית).

ב. ההכנסה מהפקדות ע"י משפחה הופסקה עקב סיבה ברורה וידועה, בנסיבות בהן ברור שלא צפוי חידוש הפקדות בטווח הקרוב כגון: פטירת קרוב משפחה שהפקיד כספים והיעדר מקורות אחרים. במקרים אלה ינומקו הנסיבות בטופס הבקשה.

4. לגבי אסיר חדש בשב"ס, ניתן להמליץ ולאשר המענק לאחר תקופת מאסר של חודש וחצי שבמהלכה נבדק היטב מצבו הסוציאלי.

5. למענק זכאים אסירים ועצורים עד תום ההליכים, אך לא עצורים לימים.

ו. גובה המענק הינו 100 ₪ לחודש.

ז. אישור רמ"ח חטו"ש לתשלום "מענק מרכז מכר לאסיר נצרך" הינו לתקופה של 6 חודשים. בתום 6 חודשים ניתן לחדש את הפניה.

ח. על אף האמור בסעיף קטן ה' לעיל, אם זכאותו של האסיר לקבלת "מענק מרכז מכר לאסיר נצרך", פגה בטרם חלפה תקופת האישור, מפקד בית הסוהר ידווח מיידית לתקציבן חטיבת טיפול ושיקום אשר יפעל להפסקת התשלום.
 
הגבלת רכישת מצרכים והחזקתם
 
11. א. אסיר אינו רשאי לרכוש מצרכים עבור אסירים אחרים, למעט אסירים ביטחוניים תושבי אזח"ע ואיו"ש, לגביהם תתאפשר מכירה למיופה כוחם של האסירים בבית הסוהר. מיופה הכוח ירכוש עבורם את המצרכים ובמקביל תופק חשבונית מכירה לכל אסיר בנפרד. מיופה הכוח יחתום עליה. סה"כ הרכישה לא יעבור את היקף הרכישה המוקצה לאסיר בודד כפול מספר האסירים. החלת ההסדר הנ"ל על אוכלוסיות נוספות של אסירים ביטחוניים מותנה באישור סגן הנציב.

ב. בכפוף לתנאים הפיזיים בתאי הכליאה, אסירים אינם רשאים להחזיק במשותף במצרכים. כל אסיר ירכוש ויחזיק את מצרכיו בנפרד.

מרכז מכר לאסירים - דף 7



ביקורת טיב מצרכים במרכז המכר


12 . א. ביקורת טיב תקופתית של המוצרים הנמכרים במרכז המכר תעשה אחת לחודש על ידי רופא בית הסוהר.

ב. אם לאור חוות הדעת יש צורך להשמיד מצרכים מקולקלים, ייערך פרוטוקול ובו יירשמו המצרכים שהושמדו וערכם הכספי. עותק מהפרוטוקול יועבר לחשבות שב"ס לשם ניכוי הערך הכספי.

שלילת רכישה במרכז המכר

13. הרכישה במרכז המכר מהווה טובת הנאה. מפקד בית הסוהר רשאי לשלול מאסיר או מקבוצת אסירים, אם התנהגותם שלילית, רכישת מוצרים במרכז המכר באופן חלקי או מלא. על שלילה זו יחולו כללי פקנ"צ 04.17.00 "הענקת - טובות הנאה ושלילתן".

העסקת אסיר כעוזר לאחראי מרכז המכר
 
14. אסיר יועסק כעוזר לאחראי מרכז מכר לתקופה של עד שלושה חודשים, למעט מרכזי מכר לאסירים ששיטת המכירה בהם הינה בדחיפה, שם תקופת העסקת האסיר תהיה עד 6 חודשים. מפקד היחידה בתיאום קמב"צ המחוז רשאים לאשר הארכת תקופת העסקת האסיר למשך 3 חודשים נוספים כמפורט לעיל, על פי שיקול דעתם ובכפוף לחוו"ד חיובית על האסיר.
 
אספקת מצרכים שהוזמנו במרכז המכר
 
15. בדרך כלל יסופק המצרך המוזמן לאסיר תוך שבועיים מיום הגשת ההזמנות לאחראי מרכז המכר.
 
 
רכישה ע"י אסירים המועברים לאשפוז בביס"ר ניצן אגף מג"ן
 
16. א. כל אסיר המועבר לאשפוז בביס"ר ניצן אגף מג"ן, יהיה זכאי לרכוש - מוצרים במרכז מכר, יום לפני העברתו, בתנאי שלא רכש מוצרים במרכז המכר שבוע לפני יום העברתו המיועד.
 
ב. אחראי המרפאה יודיע לאחראי מרכז מכר ולגזבר בית הסוהר על התאריך המיועד להעברת האסיר לביס"ר ניצן אגף מג"ן. אחראי מרכז מכר יפתח - את מרכז המכר במועד רגיל על מנת לאפשר לאסיר לרכוש המוצרים לפני העברתו.
 
ג. בהתאם לפניית ביס"ר ניצן אגף מג"ן, יש להעביר פקדונו של אסיר - המאושפז למעלה משבועיים לבית סוהר ניצן, על מנת שיוכל לרכוש מוצרים במרכז המכר באופן סדיר.
 
כשרות מוצרי המזון
 
17. א. כל מוצרי המזון שיימכרו במרכז המכר יהיו מוצרים כשרים אשר מוטבעת על אריזתם חותמת המעידה על כשרותם.
 
ב. רב בית הסוהר יערוך בקרה שוטפת בנדון.
 
גורם ביצוע
 
במטה ראש מנהל תמיכה לוגיסטית - רמ"ח חטו"ש או מי מטעמו לנושא אסיר נצרך.
בבית הסוהר מפקד בית הסוהר.