ז. מזון
הוצאת מזון שאינו מזין מהתפריט : בעקבות ביקור רשמי בבית הסוהר נווה תרצה, ולאחר שענף המזון בשב"ס בחן את בקשת המבקרות הרשמיות, ובהמלצת דיאטן שב"ס , הוחלפה מנת הכנפיים בתפריט האסירות למנת חזה הודו.
החזקת המזון ואיכותו:
בביקור רשמי שנערך בבית מעצר הדרים ביום 20.2.20 , נראה היה כי המזון המסופק לכלואים אינו תואם את הרישום ביומנים וכי, ישנם ליקויים בהחזקת המזון ובאיכותו (עגבנייה שחולקה לעצור הייתה רקובה לגמרי). בהקשר לכך ובמטרה למנוע הישנות של מקרים דומים, אחראי המטבח הונחה להקפיד על רישום מלא ומפורט ביומנים וכי, כל שינוי בתפריט מחייב אישור מפקד ו/או סגן. כן הודגש כי "מבוצעות בקרות בנושא על ידי פיקוד היחידה והגורמים המקצועיים". לעניין טריות הירקות צוין כי "אחראי המטבח הונחה להקפיד על ביצוע מיון לירקות בטרם חלוקתם לאגפים, והודגש כי אין לקבל או לספק פירות וירקות שאינם ראויים".
באגף ב 21 בית הסוהר דמון לא היה קיים במועד הביקור אזור חלוקת מזון מסודר והמזון חולק בסמוך לפחי אשפה, באופן שיצר מפגע תברואתי (חתולים, זבובים ויתושים) וריח. בעקבות הביקור , פחי האשפה הורחקו מאזור חלוקת המזון ונשמרת בטיחות המזון.
מחסור במזון:
לעניין המחסור במזון באגף המעבר הפלילי בבית הסוהר איילון, עליו דווח בביקור הרשמי הראשון באגף זה שבוצע ביום 27.2.20 נמסר על ידי שב"ס כי האסירים מקבלים תוספות בכמויות המזון. יחד עם זאת, בביקור חוזר באגף זה ב יום 26.4.20 , כלל האסירים באגף שבו והתלוננו כי האוכל מגיע קר, בחלקו חצי מבושל ובחלקו תפל ואף, בכמויות קטנות. התייחסות שב"ס לממצאי דו"ח הביקור האמור ציינה כי, "נושא חלוקת האוכל מטופל ומבוקר על בסיס יומי וכל תקלה בנוגע לאיכות המזון והכמות מטופלת במידי בכלל האגפים".
על אף שהנושא הוזכר בדו"ח הביקור הרשמי הראשון (מיום 27.2.20) ולאור התלונות החוזרות, יש להקפיד על כך כי איכות המזון תהא ראויה ובכמויות מספיקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה