טיפול בעצורים ובאסירים שזה עתה נשפטו
סעיף 8. א. עם קבלת עצור עד תום ההליכים בגין עבירות במשפחה או אסיר שנשפט והגיע לבימ"ר לצורך וועדת מיון, עו"ס בית הסוהר יפנה לגורמי הטיפול בקהילה על מנת ליידעם בפרטי העצור ונפגעי העבירה. רק מקום בו העצור או בני משפחתו מוכרים במשרד הרווחה, יבקש עו"ס הכלא חוות דעת עו"ס הקהילה באשר למצב נפגעי העבירה (ככול שהינם מוכרים במשרד הרווחה), לקראת דיונים פנימיים בשב"ס בהתאם לנספח ב' "מידע אודות עבירות אלימות במשפחה וגילוי עריות ובקשה לחוות דעת".
ב. לאחר שינוי סטטוס העצור לשפוט, יש לפנות לגורמי הטיפול ועו"ס בקהילה על מנת לעדכנם בדבר שינוי הסטטוס וליידעם בפרטי נפגעי העבירה, לשם קבלת חוות דעת לקראת דיוני הוועדות השונות בהתאם לנספח ג' "פנייה לוועדה המחוזית לאלימות במשפחה/גילוי עריות מחוזית".
ג. אסיר שנשפט ועד למועד השחרור המוקדם נותרו לו 45 ימי מאסר או פחות,
באחריות גורמי הטיפול בבית המעצר להכין את כל החומר הנדרש לוועדה הרלוונטית ולהעבירו לנציג שב"ס בוועדה (נספחים ד'/ה' ו' ז'), לרבות דו"ח סוציאלי של גורמי הקהילה, במידה וישנו.
ד. אסיר שנשפט ועד למועד השחרור המוקדם נותרה לו תקופה של מעל 45 ימי מאסר, באחריות בית הסוהר הקולט להכין את כל החומר הנדרש לוועדה הרלוונטית ולהעבירו לנציג שב"ס בוועדה (נספחים ד'/ה' ו' ז'), לרבות דו"ח סוציאלי של גורמי הקהילה, במידה וישנו. יודגש כי מקום בו הקשר הטיפולי בתקופת המעצר היה משמעותי, באחריות העו"ס המטפל בבית המעצר להכין הוא את הדוח הסוציאלי אודות האסיר והחומר הנדרש לוועדה.
ה. אסירים השפוטים בגין עבירות במשפחה מעל ל - 6 חודשי מאסר, באחריות מזכירות הוועדות לקבל את חוות דעת עו"ס הקהילה.
ו. במקרה בו אסיר שפוט הגיע לבית המעצר רק למטרת מיון והוא שוהה בבית המעצר ימים ספורים, באחריות בית הסוהר הקולט להפנותו לדיון בוועדה המחוזית הרלוונטית.
עם זאת, היה ושהייתו בבית המעצר תארך לחודש ימים אחריות בית המעצר להפנותו לדיון בוועדה הרלוונטית.
ז. באשר לאוכלוסיית האסירים השפוטים בגין עבירות במשפחה, באחריות קצין ניהול אסירים, או מי מטעמו, להקליד את סיווג האסיר במערכת הממוחשבת.
ח. במקרים בהם עצור בגין עבירות במשפחה משתחרר ממעצר, עו"ס בית הסוהר יעדכן את עו"ס הקהילה רק באם נפגע העבירה מוכר במשרד הרווחה.
ט. העו"ס יקפיד על מילוי טופס הפנייה כהלכה, יש לוודא שצוינו כל הפרטים הרלוונטיים באשר לאסיר, למשפחתו ולנפגעי העבירה. היה ויש מספר נפגעי עבירה, יש לפרט את פרטי כולם, כולל פרטי כל הגורמים המטפלים בקהילה. במקרה ועולה קושי בקבלת מידע על נפגעי העבירה, יש לפנות לנציג שב"ס בוועדה, תוך ציון שם נפגע העבירה ומספר תעודת זהותו. ר"ת טו"ש יוודא כי הטופס אכן מולא כהלכה ויחתום עליו.
י. ככלל, הפנייה והמסמכים הנלווים יועברו לנציג שב"ס בוועדות המחוזיות באמצעות התקשורת האלקטרונית.
יא. היה ועולה צורך לפנות לוועדות המחוזיות בעניין כלשהו בנוגע לאסיר שעניינו נדון זה מכבר בוועדות, הפנייה תעשה דרך נציג שב"ס בוועדה הרלוונטית בלבד! נציג שב"ס יפעל בנושא ויחזיר תשובות בהקדם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה