יום שני, 2 בינואר 2017

אופן עבודת ועדות משרדיות ובין-משרדיות לעבירות במשפחה - אלימות וגילוי עריות - סעיף 7



תפקידי הועדות המחוזיות
 
סעיף 7. א. אבחון והערכת האסיר, נפגע העבירה ומשפחותיהם. האבחון יכלול הערכת מידת מסוכנותו של האסיר כלפי נפגע העבירה, המשפחה והסביבה.

ב. תיאום וגיבוש דרכי טיפול באסיר, נפגע העבירה והמשפחות.

ג. גיבוש המלצות בנושאים:

1. יציאה לחופשה רגילה ומיוחדת. הועדות אינן דנות בחופשות לצרכים רפואיים. נושא זה ידון בשב"ס, במסגרת וועדת מסוכנות בבית הסוהר.
 
2. ביקורי ילדים בבית הסוהר.

3. יציאה לשיקום.

4. התייחדות נושא זה יידון בוועדות המחוזיות רק כחלק מכלל - הנושאים הנדונים לגבי האסיר ולא יעמדו כנושא בפני עצמו בוועדות. הוועדות ידונו רק בבקשות התייחדות שנוגעות לנפגעות העבירה ו/או בנות משפחה של נפגעות העבירה, לרבות אימהותיהן .

היה והאסיר הגיש בקשה להתייחדות, והדיון בעניינו בוועדות המחוזיות נקבע למועד מאוחר מחודשיים מיום הבקשה, יש לדון בעניינו במסגרת וועדת מסוכנות בבית הסוהר.

טרם דיון זה, על וועדת המסוכנות להביא לידיעתו של נציג שב"ס בוועדות את הצורך בקיום הדיון. הנציג יבדוק אפשרות להקדמת מועד הדיון בוועדה המחוזית או קיום דיון בפורום חברי ועדה קבועים. בדיון בוועדה המחוזית יש להציג באם קיים, את פרוטוקול וועדת המסוכנות שהתקיימה בבית הסוהר.

5. הוועדה לא תדון בבקשות אסירים ליציאה לביקור בית בליווי. בנושא זה יפנה עו"ס בית הסוהר לעו"ס הקהילה, על מנת לקבל התייחסות ועמדת נפגעי העבירה ולבחון הימצאות נפגעי העבירה במקום בו יתקיים ביקור הבית. ר"ת טו"ש יתייעץ טלפונית עם נציג שב"ס בוועדה המחוזית לגיבוש המלצה.

ד. החלטה באם להגדיר אסיר שהופנה כפרופיל אלמ"ב, כאסיר רגיל/ או אסיר אלמ"ב.
 
ה. בדבר מסוכנותו של האסיר, בחינת תכנית טיפולית לאחר השחרור וקליטת האסיר חזרה בקהילה.

ככלל, בניית תכנית שיקומית מטעם הרשות לשיקום האסיר תעשה בכפוף לקבלת הערכת מסוכנות והמלצת הועדות המחוזיות.

ו. מענה לבתי משפט לצורך דיון בעתירות אסירים. הפניה תהיה על ידי היועץ המשפטי לממשלה ו/או היועץ המשפטי במשרד הרווחה או בשירות בתי הסוהר. מתן מענים אלו הינם באחריות יו"ר הועדה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה