יום שני, 2 בינואר 2017

אופן עבודת ועדות משרדיות ובין-משרדיות לעבירות במשפחה - אלימות וגילוי עריות - סעיף 17


 
הפעולות הנדרשות לאחר הדיון בוועדות המחוזיות
 
סעיף 17. א. החלטות הוועדה המחוזית תוקלדנה במערכת הממוחשבת ע"י נציגי שב"ס בוועדה הרלוונטית.

ב. עו"ס בית הסוהר ימסור לאסיר את עיקרי ההחלטות ונימוקיהן, תוך גילוי רגישות וסודיות לנושאים רלוונטיים ולשמות חברי הועדה הקבועים.

העו"ס יתעד את עיקרי השיחה בתיק הסוציאלי של האסיר.

ג. העו"ס יביא בפני האסיר את זכאותו להגיב בכתב על המלצות הועדה. באם יתרשם עו"ס הכלא כי טענות האסיר יסודן בעובדות או נסיבות חדשות אשר הועדה המחוזית לא נדרשה להם ולא נלקחו על ידה בחשבון, יפנה עו"ס הכלא לנציג שב"ס בוועדה.

ד. נציג שב"ס יביא את טיעוני האסיר לעיון הועדה ולהחלטתה באם יש מקום לדיון חוזר.
 
ה. החלק החסוי של חוות דעת הוועדות המחוזיות יתויק בתיק הסוציאלי ולא ייעשה בו שימוש נוסף. על אף זאת, בהתאם לחוק הגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין, תשס"ו - 2006 , מעריך מסוכנות מינית ממב"ן זכאי לקבל  העתק הן של חוות הדעת הגלויה והן של החסויה, ובלבד שיש בחוות הדעת החסויה פרטים הנוגעים לאסיר.

החלק הגלוי של חוות דעת הוועדות המחוזיות יימסר לקצין אסירים לצורך טיפול. כמו כן, ניתן למסרו לאסיר או לבא כוחו, עפ"י בקשתם, באמצעות קצין אסירים בביס"ר.
 
מכלול חוות הדעת יתויק בתיק הסוציאלי.

הערה: מזכירות הועדות המחוזיות תעביר את החלק הגלוי והחסוי לפרקליטות, ואת החלק הגלוי למזכירות וועדת שחרורים.
 
ו. בסיכום תיק סוציאלי לצורך העברת אסיר לבית סוהר אחר, העו"ס יציין בפירוט את כל המהלכים שהתבצעו בעניינו של האסיר בנוגע לדיונים בוועדה המחוזית והטיפול בהמלצות שניתנו.

ז. היה ובמהלך המאסר חל שינוי כלשהו בנתוני האסיר, אשר עשוי להשפיע על המלצות הוועדה המחוזית (שינוי בתקופת המאסר, חריגות בתפקוד, בחופשות), באחריות ר"ת טו"ש לוודא דיווח על השינויים לנציג שב"ס בוועדה המחוזית הרלוונטית באופן מידי ולפעול בהתאם.

ח. באחריות מזכירות הועדה המחוזית הרלוונטית להעביר את חוות הדעת לשירותי הרווחה.

ט. שחרור אסיר - עו"ס בית הסוהר יעדכן את עו"ס הקהילה באשר למועד שחרור אסיר אלימות במשפחה או גילוי עריות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה