יום שני, 1 בפברואר 2016

עתירות אסירים - דף 7



הטיפול בעתירה במחוז ובמטה:
 
16. א. העתק מעתירת האסיר, תגובת סגן מפקד הביס"ר והמסמכים הנלווים, שהתקבלו אצל היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו, יישמרו במערכת הממוחשבת.

ב. היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו יבדוק את תוכן העתירה ותגובת היחידה ויגבש כתב תשובה לבית המשפט או לפרקליטות המחוז.

ג. מצא היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו כי ניתן לפתור את הבעיה העולה בעתירת האסיר, בהליך פנימי, יפעל לפתרון הבעיה מול הגורמים הרלוונטיים וייעזר בסגן מפקד המחוז ו/או מפקד הביס"ר או מי מטעמו ו/או הממונה הארצי או מי מטעמו.

ד. במידה והצליח היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו למצוא פתרון לבעיה העולה מהעתירה, יפנה סגן מפקד הביס"ר או מי מטעמו לאסיר ויחתימו על טופס ביטול עתירה ראה נספח ד'.

ה. טופס ביטול העתירה בחתימתו של האסיר, יועבר ללא דיחוי ליועמ"ש המחוזי או למי מטעמו וכן יתויק בתיקו של האסיר. היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו יעביר הודעה לבית המשפט בצירוף טופס ביטול העתירה החתומה ע"י האסיר ויבקש למחוק את העתירה.

ו. במידה והעתירה הינה באחריות הפרקליטות, יידע היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו את פרקליטות המחוז בדבר ביטול העתירה ע"י האסיר. טופס ביטול העתירה, יועבר ע"י היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו לפרקליטות.

ז. במידה וביקש אסיר לבטל מיוזמתו את העתירה שהגיש, יפעל סגן מפקד הביס"ר או מי מטעמו כאמור בסעיפים קטנים ד' ה'.

ח. עם קבלת העתירה מבית המשפט, תוך ציון מועד לדיון/תגובה, יבדוק היועמ"ש המחוזי או מי מטעמו בשנית את התגובה ויעדכנה במידת הצורך, וידאג לקלוד פרטיה במערכת העתירות הממוחשבת.
 
הטיפול בעתירה המעלה סוגיה משפטית/ציבורית/ עקרונית או שמתקיימות נסיבות מיוחדות אחרות:
 
17. א. במידה ומדובר בעתירה המעלה סוגיה משפטית/ציבורית/עקרונית או שמתקיימות נסיבות מיוחדות אחרות כגון העובדה שהעתירה מוגשת ע"י אסירים "ייחודיים" (אסירי יעד, אסירי הפרדה ארצית, אסירי כנופיה, ארגוני פשיעה וכדומה), תועבר העתירה וטיוטת כתב התשובה לבית המשפט, לעיונו של הממונה הארצי.

ב. עתירה אשר לדעת היועץ המשפטי נוגעת לעניין בעל חשיבות, תובא לידיעת נציב בתי הסוהר )להלן: הנציב( וכן לסגן הנציב וראש אגף מטה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה