יום שישי, 19 בפברואר 2016

חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ"ו 1996 - סעיף 35



 פגישה עם עורך דין - בעבירות בטחון
 
(א) ביקש עצור, החשוד בעבירת בטחון, להיפגש עם עורך דין, או ביקש עורך דין שמינהו - אדם הקרוב לעצור, להיפגש עם עצור כאמור יאפשר הממונה את הפגישה בהקדם האפשרי, אלא – אם כן התקיים אחד מאלה:

1. הפגישה עלולה לשבש מעצרם של חשודים אחרים;

2. הפגישה עלולה להפריע לגילוי ראיה או תפישתה, או לשבש את החקירה בכל דרך אחרת;

3. מניעת הפגישה דרושה כדי לסכל עבירה או כדי לשמור על חיי אדם.
 
אין באמור בסעיף קטן זה כדי למנוע דחיית פגישה לפי סעיף 34 (ד) וסמכות הקצין הממונה, הקבועה באותו סעיף, תינתן לממונה לפי סעיף זה.
 
(ב) בחוק זה, "חשוד בעבירת בטחון" מי שחשוד בעבירה לפי אחד מאלה:
 
1. סימן ב' או סימן ד' בפרק ז' לחוק העונשין, התשל"ז - 1977, וכן סעיפים 143, 144, 146 ו - 147 לחוק האמור:
 
2.  תקנות 58, 59, 62, 64, 66, 67, 84 ו - 85, 85 לתקנות ההגנה (שעת חירום), 1945.

3. סעיפים 2 או 3 לפקודת מניעת טרור, התש"ח - 1948.

4. חוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד - 1954.

5. סעיף 8 לחוק איסור מימון טרור, התשס"ה - 2005.
 
או מי שעצור לפי חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום )יהודה והשומרון וחבל עזה שיפוט בעבירות ועזרה משפטית, התשכ"ח 1967 , והוא חשוד בעבירה שאילו - נעברה בישראל היתה אחת מהעבירות המנויות בפסקאות ) 1 ( עד ) 5.

(ג) דחיית פגישת עצור עם עורך דין לפי סעיף קטן (א) לא תעלה על 10 ימים והיא תהיה מטעמים שיירשמו; הודעה על דחיית הפגישה תימסר לעצור, ולפי בקשתו תימסר הודעה על הדחייה ועל תקופת הדחייה לאדם קרוב לו שהעצור נקב בשמו.
 
(ד) נשיא בית המשפט המחוזי רשאי להורות שעצור לא ייפגש עם עורך דין או להאריך את התקופה האמורה בסעיף קטן
 
(ג), אם הוגשה בקשה לכך, באישור היועץ המשפטי לממשלה, ואם התקיימה עילה מן העילות המפורטות בסעיף קטן (א);
 
ובלבד שסך כל התקופות שבהן נמנעה הפגישה עם עורך דין לא תעלה על 21 ימים; בקשה לפי סעיף קטן זה, תידון במעמד צד אחד בלבד, ומטעם המבקש יתייצב שוטר בדרגת רב פקד ומעלה; על החלטה לפי סעיף קטן זה, רשאים הצדדים לערור לפני בית המשפט העליון שידון בענין בשופט אחד.
 
(ה) נדחתה פגישת חשוד עם עורך דין, לפי סעיף קטן (א), רשאי החשוד לערור על ההחלטה לפני נשיא בית משפט מחוזי, ובהעדרו לפני סגן הנשיא של בית משפט מחוזי; על – החלטת בית המשפט ניתן לערור לפני בית המשפט העליון שידון בענין בשופט אחד.

(ו) הדיון בערר לפי סעיף קטן (ה) יתנהל בהעדר העצור אלא אם כן ציווה בית המשפט כי הדיון יתקיים בנוכחותו.

(ז) הדיון בערר או בבקשה למעצר או לשחרור של העצור, שפגישתו עם עורך דין נדחתה לפי סעיף זה, יתקיים עם העצור וסניגורו בנפרד, באופן שיימנע הקשר ביניהם, אלא אם כן החליט השופט, מטעמים שיירשמו, כי אין בקיום הדיון בנוכחותם של העצור וסניגורו יחדיו, כדי לסכל את מטרת דחיית הפגישה.

(ח) ההליכים לפי סעיפים קטנים (ו) ו - (ז), יהיו בהתאם לתקנות שיתקין שר המשפטים, - באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת.

(ט) בדיון לפי סעיפים קטנים (ו) ו - (ז) רשאי בית המשפט לקבל ראיה, לרבות ראיה בדבר - הטעמים שנרשמו למניעת הפגישה, אף שלא בנוכחות החשוד או סניגורו או בלי לגלותה להם, אם שוכנע שגילוי הראיה לחשוד או לסניגורו, עלול לפגוע בבטחון המדינה או לסכל את החקירה; הוראה זו אינה גורעת מכל זכות שלא למסור ראיה לפי פרק ג' לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א - 1971.

(י) החליט בית המשפט לאפשר את הפגישה בין עורך דין לבין עצור, לפי סעיף זה, והודיע נציג המדינה במעמד מתן ההחלטה, על רצון לערור עליה, רשאי בית המשפט לצוות על השהיית הפגישה לתקופה שלא תעלה על 48 שעות. לענין זה לא יובאו שבתות ומועדים במנין השעות.

(יא) ביקש עצור כאמור בסעיף קטן )א( למנות לעצמו סניגור ונמנע הדבר ממנו, רשאי הוא לעתור על כך לבית המשפט המחוזי והדיון בעתירתו יתקיים בפניו תוך 48 שעות מהגשת העתירה.

(יב) שר המשפטים, בהתייעצות עם שר הבטחון ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי להתקין תקנות לביצוע סעיף זה, לרבות קביעת הממונה לענין סעיף זה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה