2) יציאה לשתי חופשות לפחות וחזרה במועד ללא תקלות, למעט לגבי:
א) אסירים המסווגים לקטגוריה ב'. 1 לגביהם יחול הכלל המפורט בסעיף 5.ב'. 2
ב) אסיר השפוט למאסר של פחות משנה בגין עבירת תעבורה או עבירה כלכלית לגביו יחולו הכללים המפורטים בסעיף 8.ג' להלן.
3) השתלבות בטיפול המשולב הכולל פעילויות חינוכיות, תעסוקתיות וטיפוליות קבוצתיות ו/או פרטניות בבית הסוהר. ככלל אסיר יעלה לועדת שיקום לאחר שעמד בתוכנית אישית הכוללת רצף תעסוקתי /לימודי של כחצי שנה ולאחר שעמד בתוכנית טיפולית - חינוכית שנקבעה ע"י צוות חטו"ש בבית הסוהר. במידה והאסיר לא הועסק מסיבות שאינן תלויות בו, לא תימנע ממנו האפשרות לעבור לשיקום ומידת התאמתו תבחן ע"י הועדה.
אסיר הנמצא במסגרת לימודית או טיפולית: לא תאושר יציאה של אסיר הנמצא במסגרת לימודית או טיפולית (כגון: מרכז גמילה מסמים, מרכז בריאות נפש) לעבודותשיקום אלא לאחר שסיים לימודיו או סיום התהליך הטיפולי הנדרש לצורך השתלבות בשיקום, זאת על פי המלצת גורמי הטיפול.
4) הערכת העו"ס המטפל כי האסיר בעל מוטיבציה וכוחות לשינוי.
5) אי מעורבות גלויה או סמויה בפעילות שלילית כגון: הברחת סמים, מנהיגות שלילית, אלימות, לחץ על אסירים וכו'.
6) אי שימוש בסמים.
אסירים "נקיים מלידה" - תבוצענה שתי בדיקות שתן טרם הועדה.
אסירים בעלי רקע של שימוש בסמים - יועלו לועדת שיקום לאחר סיום תוכנית טיפולית מובנית- לגמילה מסמים ו/או לאחר שהיו בקשר טיפולי של 3 חודשים לפחות, לאחר שבוצעו במהלך חצי שנה בדיקות שתן אחת לחודש.
ו. מצב בריאותי : מצב בריאותי גופני ונפשי המאפשר השתתפות בתוכניות שיקום.אסירים בעלי מגבלות רפואיות/ גופניות- רופא היחידה יחווה דעתו על מצבו הרפואי של האסיר, מגבלותיו וסוגי העבודות המתאימות למגבלותיו. אסירים הנמצאים בטיפול ו/או מעקב קבוע ע"י פסיכיאטר- תינתן חוות דעת מטעמו לועדת השיקום.
ז. גיל האסירים: ככלל גיל האסירים בשיקום הינו: גברים עד גיל 67 , נשים עד גיל 62 , כמקובל במשק.
ח. ידיעת קרוא וכתוב: אסיר שאינו יודע קרוא וכתוב לא יצא לעבודות שיקום, אלא לאחר ששולב במסגרת לימודית בבית הסוהר ורכש בה ידע בסיסי בקריאה וכתיבה. במקרים מיוחדים לאור מגבלות האסיר, רשאית ועדת השיקום להמליץ על הוצאת האסיר לעבודות שיקום אף אם אינו יודע קרוא וכתוב.
ט. אסירים המנהלים אורח חיים דתי ו/או אסירים אשר מתגוררים באגף לש"מ ( לשומרי מצוות) או באגפים אחרים, יוכלו לעבור למסגרת שיקום קבוצתית ופרטנית לאחר קבלת חו"ד רב בית הסוהר המתייחסת לתפקודם באגף מהבחינה הדתית ובהתאם לכללים המפורטים בפקודה זו.
י. הסכמת האסיר למתן בדיקות שתן לגילוי סמים בכל עת שיידרש לכך.
יא. מקום העבודה עונה על התנאים הבאים :
1) מקום העבודה מוכן לקבל את האסיר.
2) האסיר מתאים להיקלט במקום שאליו הופנה.
3) המקום מתאים מבחינה ביטחונית ובטיחותית.
4) יש בסוג העבודה, תרומה לשיקומו של האסיר בדרך של התנסות במקצוע, תרומה לרכישת הרגלי עבודה, הקניית ידע והפנמת ערכים חיוביים.
5) מקום העבודה לא מנוהל או מצוי בבעלות קרוב משפחה של האסיר.
6) באם קיימת הכרות מוקדמת של האסיר עם המעסיק ו/או עם עובדיו, קצין השיקום ייבחן את הנושא ויציג את ממצאי הבדיקה בפני מפקד ביס"ר. קצין השיקום ישלב את האסיר במקום העבודה עפ"י הנחיית מפקד ביס"ר ובהתאםלממצאים.
יב. ניתן להעסיק אסיר שיקום גם בעבודה המצריכה ניידות וזאת בתנאים להלן:
1) טרם קבלת אישור מקום העבודה, תיבדק סבירות הטווח הגיאוגרפי של הניידות, לצורך ביצוע בקרות. ההמלצה תינתן ע"י קצין שיקום ותאושר ע"י מפקד בית הסוהר.
2) המעסיק יתחייב לדווח מידי בוקר לקצין השיקום על הניידות הצפויה תוך כדי ציון מיקום גיאוגרפי וזמני השהייה במקומות השונים.
3) במקרים בהם האסיר יידרש לנהוג - הדבר יתאפשר בכפוף לתנאי סעיף 17 להלן.
יג. לא תאושר עבודה מסוג שדורש ניהול כספים או המצריך כניסה לבתים פרטיים.
יד. היה ועבודת אסיר שיקום הופסקה שלא באשמתו ולא נמצאה עבודה אחרת עבורו, תיבדק אפשרות להעבירו לבית שיקום אחר הסמוך למקום מגוריו. פעולה זו הינה בסמכות ועדת שיקום. במידה והאסיר מסרב יועבר מהשיקום.
טו. קיימת אפשרות להמשך התהליך השיקומי בקהילת מגוריו של האסיר לאחר שחרורו, תוך אפשרות לקיים קשר טיפולי או מעקב של שרותי הרווחה.
טז. אסיר שנדחה בועדת שחרורים מטעמים של "אמון הציבור" ועניינו עולה לועדת שיקום, ניתן להתייחס למועד שחרורו הצפוי כמועד בו קיימת אפשרות לועדת שחרורים חוזרת היינו- כעבור 6 חודשים מועדת השחרורים האחרונה.
יז. אסיר חוזר - אסיר אשר שהה בבית השיקום, במאסרו האחרון. במקרה כזה, לא תמליץ ועדת השיקום על יציאתו לשיקום אלא בתנאי שהוכח כי חל שינוי משמעותי באסיר המניח סיכוי לשקמו, וחלפו 5 שנים לפחות ממועד שחרורו מהמאסר הקודם. במקרים חריגים , תוכל ועדת השיקום להמליץ על יציאת האסיר לשיקום לפני שחלפו 5 שנים משחרור ממאסר קודם, וזאת בהתבסס על נימוקים מיוחדים שיירשמו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה