ג. אסירים השפוטים על אלימות במשפחה או גילוי עריות או עבירות מין:
1) תנאי מוקדם לקיום דיון בעניין שיקומם הינו חו"ד של הועדות הבין-משרדיות הרלוונטיות - לגבי עבירות אלימות במשפחה או גילוי עריות .
2) אסירים השפוטים בגין עבירת מין ולהם תנאי 8 (כלומר: בדיקת מב"ן טרם יציאה לחופשה), תנאי מקדים לקיום דיון בעניין שיקומם הינו חו"ד של גורמי מב"ן.
לגבי אסירים השפוטים בגין עבירות מין אשר הוסר להם תנאי 8 , יש לקבל ממב"ן התייחסות המצהירה שיש להתייחס לאסיר כאל אסיר רגיל גם באשר לסוגיית השיקום.
3) השיבוץ לעבודה של עברייני מין בשיקום פרטני ייעשה בהתאם לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, תשס"א – 2001 , ועפ"י הנחיות מב"ן כולל אישור מקום העבודה הספציפי.
ד. תיקים פתוחים: ועדת השיקום תדון באסיר אשר תלוי ועומד נגדו תיק פלילי שנפתח במהלך מאסרו או לפני מאסרו ובלבד שעומד בשאר הקריטריונים לפי פקודה זו.
ועדת השיקום תברר מהות התיק המתנהל, השלב בתהליך המשפטי, כמו כן הועדה תנסה להעריך באיזו מידה ההליך המשפטי עלול להפריע לתהליך השיקומי וכו'.
לאחר בירורים אלו הועדה תשקול האם קיום התיק ו/או התנהלותו בבית משפט מהווה מניעה להשתלבות האסיר בשיקום.
1) לא יינתן היתר ליציאה למסגרת שיקום לאסיר, שפסק הדין שלפיו נידון למאסר אינו חלוט עדיין.
2) לעניין זה "פסק דין שאינו חלוט"-פסק דין שטרם עברה תקופה של 45 יום להגשת ערעור, או פסק דין שהוגש עליו ערעור וטרם ניתן פסק דין באותו ערעור.
ה. תפקוד חיובי בבית הסוהר המתבטא בנושאים הבאים:
1) האסיר מתגורר באגף מתקדמים או שהיה מתאים לאגף זה ורק מחמת חוסר מקום לאור היותו בעבר טעון הגנה או טעון פיקוח שולב באגף אחר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה