יום רביעי, 8 ביוני 2016

ביקורי בני משפחה וחברי כנסת אצל אסירים ועצורים בכלא - תמצית - ביקורי חברי כנסת



ביקורי חברי כנסת
 
במסגרת מילוי תפקידו חבר כנסת רשאי לבקר אסירים ועצורים, פרט לעצורים בחקירה. את הבקשה לביקור על חבר הכנסת להגיש למשרד לביטחון הפנים, וזה מאשר את הביקור רק לאחר קבלת אישור שירות בתי הסוהר והסכמת האסיר.
 
ביקור של חבר כנסת נערך שלא בימי הביקור הקבועים, ואינו נכלל במכסת הביקורים שמגיעה לאסיר. חבר הכנסת נדרש להגיש בקשה חמישה ימים לפני המועד שבו הוא מבקש לבקר בכלא, ומועד הביקור ייקבע למועד מוקדם ככל האפשר, מתוך התחשבות בצורכי התפעול ובסדרי הביטחון של בית הסוהר, וככל האפשר במועד המתאים לחבר הכנסת.

הפגישה של חבר הכנסת עם האסיר נערכת במשרדי הנהלת הכלא, תוך שמירה על פרטיות הביקור. חברי הכנסת מנועים מלפגוש אסירים באגפי הכליאה, כדי לא לשבש את שגרת הכלא ולא לפגוע בפרטיות של האסירים האחרים. חברי ועדות הכנסת רשאים לבקר באגפי הכלא, אך לא לקיים שיחה פרטית עם אסירים.
 
בשנת 2010 נערכו 90 ביקורים של חברי כנסת בבתי כלא, לעומת 68 ביקורים בשנת 2011 . נציב שירות בתי - הסוהר רשאי שלא לאשר ביקור של חבר כנסת, או לבטל ביקור. לדברי רב - כלאי
אלעד קליין, ראש לשכת נציב שירות בתי - הסוהר, מספר הביטולים של ביקורי חברי כנסת בכלא הוא זניח, והסיבה העיקרית שבגינה ביקור של חבר הכנסת מבוטל או אינו מאושר היא היעדרות האסיר מהכלא במועד המבוקש.
 
באוגוסט 2011 הגישו חברי הכנסת דוד אזולאי ודוד רותם הצעת חוק שלפיה יו"ר ועדת החוקה,חוק ומשפט ויו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה יהיו מוסמכים לבקר בכל בתי - הכלא, סמכות דומה לזו המוקנית בחוק לשופטי בית - המשפט העליון וליועץ המשפטי לממשלה, כדי לאפשר לרשות המחוקקת לקיים פיקוח ובקרה על הנעשה בין כותלי הכלא. הצעה זו הונחה על שולחן הכנסת לדיון מוקדם. בינואר 2012 הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק דומה המבקשת להעניק סמכות זו ליו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה בלבד. הצעה זו, שהוגשה על ידי חה"כ אמנון כהן, דוד אזולאי וחברי כנסת נוספים, אושרה בקריאה ראשונה בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה