הגשת עתירה
5. א. עתירה תוגש לבית המשפט בכתב, ויפורטו בה מספר הזהות של העותר והנימוקים עליהם היא מתבססת.
ב. לעתירה יצורף תצהיר לאימות העובדות המשמשות לה יסוד. (ראה נספח א' תצהיר לאימות העובדות בעתירה).
ג. העתירה תשמע במעמד העותר והמשיב או באי כוחם.
ד. כתב תשובה לעתירה יוגש לתיק בית המשפט, לאסיר או לבא כוחו.
פומביות הדיון
6. א. בית המשפט רשאי לשבת לדין בעניין העתירה, כולה או מקצתה, במתחם בית הסוהר הרלוונטי, אם ראה לעשות כן, למען הצדק או למען יעילות הדיון.
ב. דיוני בית המשפט פתוחים בפני הציבור, אולם, במקרה בו אדם שהיה אסיר פלילי בעברו או שהינו מנוע כניסה לביס"ר, מבקש להיות נוכח בדיון המתקיים בביס"ר, יועבר עניינו לבדיקת מפקד הביס"ר או מי מטעמו, לצורך מתן הנחיות בהתאם לצורך.
ג. נמצא שיש יסוד סביר שאותו אדם ינסה להעביר מידע בין עבריינים או לפגיעה אחרת בביטחון, בסדר או במשמעת הביס"ר, ייבחן מפקד הביס"ר או מי מטעמו אפשרות לסכל את הסכנה באמצעות קביעת סדרי ביטחון וליווי.
ד. בכל מקרה, ראוי להדגיש כי אין למנוע כניסת אדם המשמש כעורך דינו של האסיר או המתמחה של אותו עו"ד או כניסת אדם שהוזמן מטעם בית המשפט לדיון.
ה. לא יצלם אדם בתוך אולם הדיונים, אלא באישור רמ"ח תקשורת והסברה ובהסכמת בית המשפט. לא תורשה הכנסת מכשיר הקלטה לאולם, אלא במקרים חריגים וזאת לאחר תאום עם רמ"ח תקשורת והסברה או מי מטעמו. הקלטת הדיון תיעשה רק לאחר קבלת אישור של בית המשפט והאישור יירשם בפרוטוקול הדיון.
ו. התנהג אדם המבקש להיות נוכח בדיון עם הגעתו לשערי הביס"ר /לאולם הדיונים בשטח הביס"ר או לאחר מכן בדרך של אלימות או איומים או בדרך פרועה או מבישה, יורה מפקד הביס"ר או מי מטעמו על מניעת כניסתו לביס"ר או למתחם אולם הדיונים שבאחריות שב"ס, ואם נכנס, יורה על הוצאתו וידווח על כך לבית המשפט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה