24. א. מפקד בית הסוהר, מוסמך לעכב יציאת אסיר לעבודת שיקום ולהעביר את האסיר מאגף שיקום, באם האסיר ביצע עבירה פלילית או עבירות משמעת במהלך שהותו בשיקום, או הפר את כללי השיקום או אם קיים מידע מודיעיני שלילי שהתקבל אודותיו, או אם הסתבר כי מקום העבודה לא עומד בכללים שחויב לעמוד בהם.
ב. במקרה של איחור אסיר בחזרה מעבודת שיקום, יחולו עליות הכללים החלים על אסירים שלא חזרו במועד מהחופשה. ראה פקודת נציבות 04.40.00 – "חופשת אסירים".
ג. מפקד בית סוהר ידווח לק.ניהול אסירים מחוזי על עיכוב יציאת אסיר לעבודת שיקום או העברת אסיר מאגף השיקום.
ד. היה והאסיר היוצא לעבודת שיקום הופיע בפני ועדת השחרורים, לא אושר שחרורו המוקדם וקיים חשש סביר כי עלול להימלט בהיותו מחוץ לבית הסוהר, יעכב מפקד ביס"ר את יציאתו לעבודה למספר ימים עד שיתקיים דיון בעניינו בועדת השיקום.
במידת הצורך, ועדת השיקום תגבש המלצתה בעניין המשך הוצאתו לעבודת שיקום, ותעבירה לק.ניהול אסירים מחוזי.
ה. אסיר השוהה במסגרת שיקום ועדת שחרורים החליטה שלא לשחררו שחרור מוקדם, ועקב כך התארכה תקופת מאסרו והוא אינו עומד בקריטריונים של מסגרת השיקום בה שוהה – יוחזר האסיר באמצעות ועדת השיקום למסגרת שיקום קודמת. במקרה שאסיר שוהה בעבודות שיקום קבוצתי, פרטני ויתרת מאסרו אינה עומדת בקריטריונים של מסגרת זו, משועדת השחרורים החליטה לא לשחררו או משנתארכה תקופת מאסרו – יוחזר האסיר לאחד מאגפי בית הסוהר.
ו. בכל מקרה אחר של שינוי בנסיבות הקשורות באסיר או במאסרו באופן שאיננו עומד בקריטריונים הנדרשים לבית שיקום יועלה לועדת שיקום לצורך הרחקה. לכשמשתנות הנסיבות והאסיר שוב עומד בקריטריונים, יועלה עניינו מחדש בפני ועדת השיקום. המלצת ועדת השיקום תועבר למפקד ביס"ר לציון עמדתו ואח"כ להחלטת ק.ניהול אסירים מחוזי.
גורם ביצוע
25. בבית הסוהר: מפקד בית הסוהר.
במחוז: ק.ניהול אסירים מחוזי.
בנציבות: רמ"ח חטו"ש.
בנושא איתור מקומות עבודה לאסירים בעבודות חוץ, קשר עם
המעסיקים, הטיפול בחוזי התעסוקה- ראש מערך תעסוקה.
במחוז: ק.ניהול אסירים מחוזי.
בנציבות: רמ"ח חטו"ש.
בנושא איתור מקומות עבודה לאסירים בעבודות חוץ, קשר עם
המעסיקים, הטיפול בחוזי התעסוקה- ראש מערך תעסוקה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה