שמירת השבת במטבח
סעיף 9. א. בכל מטבח ייתלה לוח זמני כניסת ויציאת השבת. בנוסף לכך אחראי רב היחידה ליידע את אחראי המטבח מתי עליו לסיים את הכנת המזון לשבת.
ב. כל האוכל חייב להיות מבושל ביום שישי. סירי התבשילים יונחו על גבי הפלטה לפני שבת.
ג. אין להשאיר אש גלויה בשבת במטבח. הגז יהיה מכוסה בפלטה אשר תחצוץ בין האש לסירים שעליה.
ד. חיתוך הלחם לפרוסות יבוצע לפני שבת.
ה. רצוי לפתוח את כל קופסאות השימורים לפני שבת.
ו. בחדרי קירור בהם כתוצאה מפתיחת הדלת מפסיק הקירור לפעול ולאחר נעילת הדלת מתחיל הקירור לפעול מחדש, יש לנטרל לפני שבת את הכפתור שמעל לדלת על מנת שהקירור יעבוד בשבת.
ז. הכנת תה וקפה לפני השבת: השתייה תוכן לפני שבת ותונח לפני שבת על גבי הפלטה. לחילופין יש להכין תמצית תה לפני השבת.
ח. אחראי מטבח ינעל את מחסני המזון לפני שבת.
ט. אין להשתמש בתנור בשבת ואין לנגוע בכפתורי התנור.
י. אין להשתמש בעגלת חימום מזון בשבת (אמבטיית חימום).
יא. אין לשים בשבת שום דבר מזון ישירות על גבי הפלטה אף אם הדבר מתבצע על ידי מי שאינו יהודי.
יב. בשבת כל עוד הסירים הם על גבי הפלטה אין לבצע את הפעולות הבאות:
1) אין לערבב את התבשילים.
2) אין להוסיף מים לתבשיל.
3) אין להוסיף מלח ותבלינים לתבשיל אלא בהתאם לאמור בסעיף קטן יד' שלהלן.
4) אין להוסיף תבשילים וכל דברי מזון אחרים לתוך התבשיל.
יג. אין להוריד סיר מהפלטה בשבת עד סוף השימוש.
יד. ניתן להוסיף מלח ותבלינים לתבשיל רק אם הוא בכלי שני, כלומר הסיר הורד מהאש והתבשיל הועבר לסיר אחר (כלי שני).
טו. אין לחמם מים בשבת לצורך שטיפת הכלים וכן לכל צורך אחר.
ט ז . שטיפת כלים בשבת:
1) שטיפת כלים וסירים שאינם לצורך ארוחה בשבת תבוצע רק לאחר צאת השבת. במידה וקיימת בעיה תברואתית, השיטה תעשה על ידי אסיר שאינו יהודי בלבד.
2) כלים לצורך השבת יישטפו בתמיסת סבון נוזלית בלבד ולא בסבון.
יז. מותר לטאטא את המטבח בשבת אך אין לשטוף את המטבח בשבת.
יח. אין להוביל מזון בשבת ברכב מנועי.
יט. אין לומר למי שאינו יהודי לבצע בעבור יהודים פעולות האסורות לביצוע בשבת/חג אלא במקרים בהם צוין הדבר במפורש בפקודה זו.
כ. אין להדליק ולכבות אור בשבת במטבחים ובחדרי האוכל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה