יום חמישי, 5 במרץ 2020

שחרור אסירים - סעיף 5



התהליך המנהלי לשחרור אסיר

סעיף 5. א. כאשר מדובר על שחרור בתום מאסר מלא / שחרור מנהלי אם התקיימו - כל התנאים הקבועים בחוק לביצוע השחרור המנהלי, ולאחר שהרשם בדק את תיק האסיר, ידווח הרשם לאחראי מרפאה ולקצין אסירים 10 ימים מראש אודות מועד שחרור האסיר.

ב. בנוסף לאמור לעיל, יפיק משרד הרישום מדי יום רשימת שמות האסירים העומדים להשתחרר תוך 24 שעות. הרשימה תועבר לבקרת אחראי רישום וכן לבעלי התפקידים הבאים: מפקד ביס"ר וסגנו, מפקד משמרת, ק.אג"מ, קמ"ן, קצין אסירים, אחראי מרפאה, ר"ת עו"ס, גזבר, אפסנאי, אחראי מרכז מכר, מנהל אגף, ק.תמיכה לוגיסטית / אחראי תעסוקה.

ג. משרד הרישום יכין כחודש מראש את תיקי האסירים הצפויים להשתחרר במהלך החודש הקרוב, כולל הפקת אישור שהיית אסיר, תדפיס זימונים לבימ"ש / בי"ד רבני, טופס טיולים ועוד.

ד. תיק האסיר ייבדק ע"י אחראי רישום וע"י קצין האסירים לא יאוחר מ - 24 שעות טרם מועד השחרור הצפוי תוך שימת לב לחישוב תקופת המאסר, פקודת מאסר, גזרי דין נוספים, קנסות, פקודות הוצל"פ, צווי מעצר עד תום ההליכים או צווים של בתי משפט אחרים.

ה. ביום השחרור ,טרם השחרור, יועבר התיק לאחראי רישום ולקצין אסירים אשר יבדקו שוב את התיק ויחתמו על גבי גיליון המאסר וטופס הבקרה.

ו. אפסנאי היחידה יקבל מידי האסיר המשתחרר את הציוד שעליו הוא חתום, ימסור לאסיר את פקדונו ויחתימו בכרטיס הציוד האישי .

ז. 1) האסיר המשתחרר יקבל מהגזבר את פקדונו והמחאה על יתרת הסכום בפיקדונו ויחתום ע"ג טופס "רכוש אסירים" ובפנקס רכוש. אם האסיר חסר כל אמצעים, יינתן לאסיר כסף מזומן המספיק לו
לנסיעה לביתו או שובר נסיעה.

2) אסיר זכאי לקבל עפ"י בקשתו, בין במהלך מאסרו ובין בעת שחרורו, העתק מצולם של פרטי חשבונותיו.

ח. האסיר יובא למפקד בית הסוהר או סגנו, בצירוף התיק המנהלי. מפקד בית הסוהר או סגנו יבדוק את תיק האסיר, חישוב תקופת המאסר, תוך שימת לב לאי קיומם של גזרי דין או צווי מעצר עד תום הליכים נוספים. מפקד הביס"ר / סגנו יראיין את האסיר וינקוט מטעמו פעולות לוידוא זהותו של האסיר.

ט. למעמד אישור השחרור ע"י מפקד הביס"ר / סגנו יצטרף קצין אסירים ובהיעדרו אחראי רישום / רשם מטעמו, לצורך מתן הסבר באשר לחישוב תקופת המאסר ובדיקת הזכאות לשחרור .

י. לאחר הבדיקה יאשר מפקד בית הסוהר או סגנו בחתימת ידו על גבי גיליון המאסר כי האסיר ישוחרר.

יא. לאחר שמפקד בית הסוהר או סגנו אישרו את שחרור האסיר, יועבר האסיר לזיהוי ע"י מפקד משמרת כמפורט בסעיף 7 להלן.

יב. כאשר מדובר בשחרור מוקדם אחראי הרשם למסירת דיווח אודות השחרור למשטרת ישראל. כאשר מדובר בשחרור אסיר המוגדר אסיר פוגע א', ,כהגדרתו בחוק זכויות נפגעי עבירה התשס"א 2001 , ידווח הרשם אודות השחרור לקצין נפגעי עבירה במחלקת האסיר.

יג. הרשם יציין את פרטי האסיר ביומן קבלה ומסירה וכן בגיליון המאסר תוך ציון עילת השחרור.

יד. 1) כאשר מדובר על עצורים עה"א/ עת"ה ועל שפוטים, גם במקרים של שחרורים מידיים ובלתי צפויים מראש ובשעות בלתי שגרתיות, יתבצע השחרור ע"י מפקד ביס"ר / סגנו.

כאשר מדובר על שחרור מיידי ובלתי צפוי מראש של עצור לימים, יתבצע השחרור ע"י מפקד תורן אשר יידע טלפונית את מפקד ביס"ר / סגנו בדבר השחרור.

2) כאשר מדובר על שחרור מיידי ובלתי צפוי מראש ועל מנת שלא לעכב את השחרור, יתבקש האסיר לבוא למחרת כדי לקבל את פקדונו.

טו. תהליך שחרור האסיר והבקרה על שחרור כדין יצוינו בטופס בקרה ואישור שחרור האסיר (ראה נספח א') אשר יתויק בתיק האסיר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה