שחרור אסירים ישירות מבימ"ש
סעיף 13. א. אסיר שזוכה, אסיר שבימ"ש ציווה על שחרורו או אסיר ששוחרר בערבות, יוחזר לבית הסוהר לשם סידור העניינים הכרוכים בשחרורו ולקבלת חפציו אף אם אין עליו להיות עצור עוד (תקנה 88 לתקנות בתי הסוהר, התשל"ח - 1978). אם יסרב, יונחה להגיע בסמוך לשחרורו לבית הסוהר לשם סידור ענייניו.
ב. החלטת השופט בדבר שחרורו של אסיר ופרוטוקול הדיון יועברו ליומנאי במתחם בית המשפט. לאחר עיון בהחלטה ובפרוטוקול בימ"ש, יועבר החומר, עם הערות רלוונטיות, ללוחם יחידת נחשון הנמצא במתחם בית המשפט. פקודת המאסר / פקודת השחרור והחלטת בית המשפט יועברו למפקד המתחם, אשר יבדוק מול הביס"ר הרלוונטי שאין מניעה לשחרור (קיום פקודת מאסר / מעצר נוספת, עמידה בתנאי הערבות, קנסות), ולאחר שבוצע ע"י א.רישום / קצין אסירים בביס"ר בו שוהה האסיר חישוב המאסר עפ"י גזר הדין שניתן ונמצא כי האסיר זכאי לשחרור. אישור א.רישום/ ק.אסירים יועבר בדוא"ל לאחראי מתחם הבימ"ש הנוגע, טרם שחרור האסיר ע"י מפקד המתחם או מפקד הצוות. יודגש כי לרשם בימ"ש מטעם מחלקת האסיר אין סמכות לשחרור. תפקידו לקשר בין מזכירות בית המשפט לבין מחלקת האסיר ויחידת נחשון לצורך העברת החומר המשפטי לאחר הדיונים המתנהלים.
ג. לוחם נחשון הנמצא במתחם בימ"ש יבדוק גם מול מסוף מ"י אם האסיר דרוש בתיקים נוספים. בהיעדר תשובה יימשך ההליך בכל מקרה עפ"י החלטת בית המשפט ואישור הביס"ר הנוגע.
ד. לאחר שהתקבל אישור הביס"ר לפיו אין מניעה לשחרור, יוחזר האסיר לביס"ר לשם סידור ענייניו כמפורט בסעיף 13 א' או ישוחרר ישירות מבית המשפט במקרה בו מסרב לחזור לביס"ר (ראה סעיף ה' להלן).
ה. אם מסרב האסיר להגיע לביס"ר בליווי לוחמי נחשון, יחתים מפקד הליווי את האסיר על מזכר בו הוא מאשר את דבר סירובו ומאשר שהובהר לו כי עליו להגיע לביס"ר בו שהה, וכי אם לא יגיע תוך 3 חודשים לקבלת פיקדונו, יראו זאת כוויתור על חפציו. אם מסרב האסיר לחתום, יציין זאת מפקד הליווי בכתב. שחרור האסיר לא יעוכב בגין זאת.
ו. חפצים שהושארו ע"י אסיר ששוחרר יישמרו בביס"ר למשך 3 חודשים. לאחר מכן יועברו החפצים לתחנת המשטרה הסמוכה לבית הסוהר.
ז. אסיר המובא לבימ"ש לצורך ערעור על הרשעתו או על חומרת עונשו, ייקח עמו את בגדיו האזרחיים. אם יוחלט ע"י בית המשפט על שחרורו והאסיר יסרב לחזור לביס"ר לסידור ענייניו , וישוחרר ישירות מבית המשפט , ימסור את בגדי האסיר לצוות הליווי.
ח. כאשר עצור לימים המובא מתחנת משטרה לבית המשפט מקבל אסמכתא לשחרור, ייצור מפקד מתחם בית המשפט קשר טרום השחרור עם חוקר מהתחנה העוצרת לצורך בדיקת קיומם של תיקים נוספים לעצור.
ט. נספחים ד',ה' לפקנ"צ זו מפרטים את שרשרת השחרור מבימ"ש ע"י יחידת נחשון.
י. כל שחרור אסיר מבימ"ש ידווח ישירות מבית המשפט למשרד הרישום בביס"ר, משרד הרישום יעדכן את מערכת "צוהר" והגורמים הנוגעים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה