יום שלישי, 8 במרץ 2016

ועדת הפנים הורידה לבקשת היו"ר אמסלם את תקן הכליאה המשמעות: יותר אסירים יוכלו להשתחרר שחרור מנהלי



ועדת הפנים הורידה לבקשת היו"ר אמסלם את תקן הכליאה המשמעות: יותר אסירים יוכלו להשתחרר שחרור מנהלי


24 בנובמבר 2015, י"ב בכסלו תשע"ו, בשעה 14:50
 
יו"ר הוועדה דודי אמסלם:
 
 
תפקידנו לשמור על זכויות האדם וגם לתת לאסירים מוטיבציה להתנהגות טובה
 
ועדת הפנים של הכנסת, קיבלה את הצעת יו"ר הוועדה, ח"כ דודי אמסלם והורידה את תקן הכליאה בבתי הסוהר מ18,000 אסירים ועצורים ל15,500. המשמעות היא שיותר אסירים יוכלו להשתחרר שחרור מנהלי, אם יעמדו בתנאי השחרור המנהלי. פקודת בתי הסוהר מסמיכה את נציב שב"ס לשחרר אסירים שחרור מנהלי אם מספר האסירים הכולל בבתי הסוהר עולה על תקן הכליאה. הסמכות לקבוע את התקן היא של שר פנים, באישור ועדת הפנים. השר לביטחון פנים ביקש מהוועדה להוריד את התקן ל-16,684, לאחר שבשנה האחרונה היו מעט מאד שחרורים מנהליים. כאמור ועדת הפנים הורידה את התקן ל-15,500.
 
"הורדת התקן באה להבטיח רווחה מינימלית לאסירים. המדינה לא אוהבת להשקיע בבניית בתי סוהר, כי זה לא מכניס כסף. תפקידנו לשמור על זכויות האדם וגם לתת לאסירים מוטיבציה להתנהגות טובה. יש שם אנשים. לא חשוב למה הגיעו לשם, הם ראויים לתנאים אנושיים בסיסיים. צריך חזון, ולמשוך לשם. אם אנחנו מדינת חוק, צריך בתי כלא ראויים. לשמור על החוק עולה כסף".
 
בעת הדיון דיווח שמעון בר גור, ראש חטיבת כליאה בשב"ס, כי בחודש האחרון חל גידול של 700 עצורים ואסירים ביטחוניים, ומספרם עומד כעת על 6200. על טענת ח"כ אוסאמה סעדי בדבר צפיפות ותנאי כליאה קשים לקטינים בכלא גבעון השיב בר גור: "כלא גבעון מיועד למסתננים והתנאים בו קלים. יש שם 70 קטינים בחדרים מרווחים, נקי ומצוחצח. שחרורם של יותר אסירים מנהליים לא יביא אותנו לצפיפות הרצויה של 4.5 מטר לאסיר. רק תקציבים לבניה יביאו אותנו לשם. בתקציבים של שב"ס אנחנו משפצים ומרווחים, תוך איזון לצורך לקלוט אסירים. בשמונה שנים שיפצנו כ-10 אגפים בשנה".
 
ח"כ אוסאמה סעדי: "יצא לי לבקר באגף חדש שנפתח במתחם איילון – כלא גבעון. מחזיקים שם קטינים ממזרח ירושלים החשודים בזריקת אבנים. הצפיפות גדולה. יש חדרים עם 12 עצורים. הם יוצאים להפסקה אחת ביום ו-23 שעות ספונים בחדרים. בני 14-15. אין תוכנית לימודים. כשהמדינה לא ערוכה לקלוט בתנאים אנושיים, חשוב השחרור המנהלי".
 
ד"ר אושרה קנצפולסקי, הסנגוריה הציבורית: "שטח המחיה בבתי הכלא בארץ רחוק מהסטנדרט שנקבע בתקנות ורחוק עוד יותר מהסטנדרט הבינלאומי. מנגנון השחרור המנהלי הוא אחד האמצעים לשפר מעט את המצב אבל חייבים להבטיח שהמנגנון באמת יפעל ובפועל יהיו שחרורים. קרוב לחצי שנה לא היו. המנגנון לא יושם".

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה