יום ראשון, 6 במרץ 2016

חוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] תשמ"ב - 1982 - סעיף 62



העמדה לדין וסגירת תיק
 
62. א. ראה תובע שהועבר אליו חומר החקירה שהראיות מספיקות לאישום אדם פלוני, יעמידו לדין, זולת אם היה סבור שאין במשפט ענין לציבור; ואולם החלטה שלא להעמיד לדין, בשל העדר ענין לציבור תהיה באישור בעל תפקיד כלהלן:

1. פרקליט מחוז או פרקליט בכיר שהוא הסמיכו לכך - בעבירות פשע או עוון, שחומר החקירה בהן הועבר לטיפולו של פרקליט לפי סעיף 60.

2. קצין משטרה המכהן כראש יחידת תביעות או תובע משטרתי בעיר שהוא הסמיך לכך - בעבירות פשע שחומר החקירה בהן הועבר לטיפולו של תובע משטרתי לפי  סעיף 60 , וכן בעבירות עוון שחומר החקירה בהן הועבר לטיפולו של תובע משטרתי על ידי פרקליט מחוז לפי סעיף 60.

3. קצין משטרה המשמש כתובע, שהמפקח הכללי של המשטרה הסמיכו לכך – בעבירות שאינן פשע, למעט עבירות עוון שההחלטה בעניינן מתקבלת בידי בעל תפקיד כאמור בפסקאות (1) או (2).

4. קצין משטרה המכהן כראש יחידת תביעות בעבירות לפי סעיף 19 מח לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח - 1998 , או פרק ה' 1א לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה - 1965.

ב. על החלטה שלא להעמיד לדין תימסר לחשוד הודעה בכתב שבה תצוין עילת סגירת התיק והחשוד יהיה רשאי לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה;
 
תיק שנסגר בשל חוסר אשמה, יימחק רישומו מרישומי המשטרה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה