סמכות הבודק למניעת מסירה של מכתבים או קבלה של דברי דואר
סעיף 8. א. הבודק רשאי מהטעמים המפורטים להלן, לפתוח ולבדוק כל מכתב שנשלח על ידי האסיר וכל דבר דואר הממוען אליו טרם מסירתו לאסיר.
ב. בכל ביס"ר יוסמך בכתב, קצין אחד או יותר לשמש כבודק. לא יוסמך סוהר שדרגתו פחותה מדרגת רב כלאי, אלא אם כן הוא כלאי הנושא דרגת תקן של רב כלאי.
ג. דבר דואר או מכתב כאמור, שנפתח על ידי הבודק, יסומן בראשי התיבות של שם הבודק ויירשם ביומן מעקב אחר פתיחת דברי דואר.
ד. בודק רשאי שלא להעביר או שלא למסור מכתב שנשלח מאת אסיר או דבר דואר שנשלח אל האסיר או חלקים מהם, אם מצא כי מסירתם או העברתם עלולים לפגוע באחד מאלה:
1. בטחון המדינה
2. בטחון הציבור
3. בטחון או משמעת בבית הסוהר
4. הליכי חקירה או משפט
ה. החליט הבודק למנוע העברת דבר הדואר או המכתב ליעדו, ינמק את החלטתו בכתב ויורה על גניזת דבר הדואר או המכתב במקום מיוחד שיועד לכך. ההחלטה כאמור תובא לידיעת האסיר ע"י קצין אסירים יחידתי.
ו. מניעת העברת דבר דואר או מכתב, או חלקים מהם, ליעדם, תובא לידיעת האסיר, אלא אם כן אישר הנציב שלא לעשות כן מהטעמים המנויים בסעיף קטן ד' לעיל.
ז. הוראות סעיף זה לא יחולו על מסמכים משפטיים המיועדים לבית המשפט וכן על מסמכים המוחלפים בין עורך דין ללקוחו האסיר והנוגעים לנושא ייצוגו, בעת פגישת עורך הדין עם האסיר. אם נמצאו על גבי מסמכים משפטיים מודפסים תוספות שנרשמו בכתב יד, אז ייבדקו תוספות כאמור במטרה לשלול העברת מסרים.
ח. מכתבים רשמיים מטעם בית המשפט או ממבקר המדינה / נציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה, לא ייבדקו, למעט מקרים בהם לבודק היה חשד ממשי להימצאות דבר האסור להעברה, לרבות מידע מודיעיני.
ט. מסמכים משפטיים ומכתבים רשמיים מטעם בית המשפט או ממבקר המדינה / נציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה, ניתן לבדוק באמצעות משקף חפצים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה