מסירת מידע לגורמים פרטיים ולגופים ציבוריים
מס' הפקודה: 01.15.00
כללי
סעיף 1 - א'. פקודה זו באה להסדיר הכללים לפיהם יש לנהוג בנושא מסירת מידע לגופים חיצוניים – פרטיים וציבוריים.
מאסירים הכלואים בבתי כלא בישראל נשללת זכות בסיסית, היא הזכות לחירות, אך עומדות להן מגוון רחב של זכויות אחרות במהלך שהותם במאסר והן לאחר שחרורם. מהן הזכויות להן זכאים האסירים ומה מגיע להם לאחר השחרור ? מידע בענין פקודות נציבות ונוהלי שב''ס,מאמרים וכתבות,עזרה בהגשת דוחות לגורמים חיצוניים, עזרה בהגשת תלונות למבקרים רשמיים,עזרה ויעוץ בהגשת עתירות לאסירים בחינם על ידי פניה בטופס יצירת קשר המופיע באתר בצד ימין מלמעלה.
מסירת מידע לגורמים פרטיים ולגופים ציבוריים
מס' הפקודה: 01.15.00
כללי
סעיף 1 - א'. פקודה זו באה להסדיר הכללים לפיהם יש לנהוג בנושא מסירת מידע לגופים חיצוניים – פרטיים וציבוריים.
הגדרות
סעיף 2 - א'. "גוף ציבורי" – משרדי הממשלה ומוסדות מדינה אחרים, רשות מקומית וגוף אחר הממלא תפקידים ציבוריים על פי דין.
הגדרות
סעיף 2 - ג'. "ממונה" דובר שב"ס שמונה על ידי נציב בתי הסוהר כממונה על העמדת מידע לרשות הציבור, על טיפול בבקשות לקבלת מידע ועל יישום הוראות "חוק חופש המידע", התשנ"ח - 1998.
הגדרות
סעיף 2 - ד'. "מידע אודות אדם" – נתונים המצויים במאגר מידע ממוחשב על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישיותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, דעותיו ואמונתו וכן כל ידיעה על ענייניו הפרטיים של אדם (אפילו אם אינה מצויה במאגר ממוחשב).
הגדרות
סעיף 2 - ה'. "קבלת מידע" – לרבות עיון, צפיה, האזנה, העתקה, צילום, קבלת פלט מחשב או קבלת מידע בכל דרך אחרת בהתאם לסוג המידע וצורת אחזקתו.
מסירת מידע לגופים ציבוריים
סעיף 3 - א'. מסירת מידע (לרבות מידע אודות אדם) מותרת משב"ס לגוף ציבורי כהגדרתו לעיל, אם מתקיים אחד מאלה:
מסירת מידע לגופים ציבוריים
סעיף 3 - א'1. מסירת המידע היא במסגרת הסמכויות או התפקידים של שב"ס והיא דרושה למטרת ביצוע חיקוק או למטרה במסגרת הסמכויות או התפקידים של שב"ס או של מבקש המידע.
מסירת מידע לגופים ציבוריים
סעיף 3 - א'2. מסירת המידע היא לגוף ציבורי הרשאי לדרוש אותו מידע על פי דין מכל מקום אחר.
מסירת מידע לגופים ציבוריים
סעיף 3 - ג'. מסירת מידע לגוף ציבורי דרך קבע תבוצע לאחר עריכת נוהל התקשרות בין שב"ס לבין הגוף הציבורי מקבל המידע ובהתאם לתקנות הגנת הפרטיות (תנאי אחזקת מידע ושמירתו וסדרי העברת מידע בין גופים ציבוריים) תשמ"ו - 1986.
מסירת מידע לגופים פרטיים
סעיף 4 - א'. חוק חופש המידע מעגן זכותו של כל אזרח ישראלי או תושב לקבל מידע מרשות ציבורית בהתאם להוראות החוק וזאת מבלי שיהיה חייב לפרט את הטעם לבקשתו.
מסירת מידע לגופים פרטיים
סעיף 4 - ב'. כל בקשה לקבלת מידע מגופים פרטיים תועבר ל"ממונה" והוא יטפל בבקשה בהתאם לנוהל הטיפול בבקשות על פי "חוק חופש המידע".
מסירת מידע לגופים פרטיים
סעיף 4 - ג'. בקשת מידע אודות צד שלישי מחייבת הודעה לאותו צד ומתן אפשרות התנגדות.
מסירת מידע לגופים פרטיים
סעיף 4 - ד'. שב"ס לא ימסור מידע אודות אדם (סוהר או אסיר) אלא אם יתקיים אחד מאלה:
העילות לסירוב בקשה למידע
סעיף ה'1א'. הטיפול בה מצריך הקצאת משאבים בלתי סבירה. בדחיית בקשה מטעם זה יש לקבל מהיחידה המטפלת פרטים בדבר המשאבים הנדרשים
העילות לסירוב בקשה למידע
סעיף ה'1ג'. לאחר שננקטו אמצעים סבירים, התברר שלא ניתן לאתר את המידע או שאינו מצוי ברשות המשרד.
העילות לסירוב בקשה למידע
סעיף ה'1ד'. המידע פורסם ועמד לרשות הציבור או לעיונו, בין בתשלום ובין שלא בתשלום. ואולם בדחיית הבקשה לפי פסקה זו, יודיע הממונה למבקש היכן יוכל לרכוש את המידע המבוקש, לקבל או לעיין בו.
העילות לסירוב בקשה למידע
סעיף ה'1ה'. המידע נוצר בידי רשות ציבורית אחרת, ואין בהפניית המבקש לאותה רשות כדי להכביד הכבדה בלתי סבירה על קבלתו של המידע על ידו. כשהנימוק לדחיית בקשה הוא לפי פסקה זו, יפנה הממונה את המבקש לרשות הציבורית אשר בידיה נוצר המידע, ויעביר עותק הבקשה לאותה רשות
סעיף 2 - א'. מידע אשר בגילויו יש חשש לפגיעה בביטחון המדינה, ביחסי החוץ שלה, בביטחון הציבור או בביטחונו או בשלומו של אדם.
סעיף 2 - ג'. מידע שגילויו מהווה פגיעה בפרטיות, כמשמעותה בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א 1981 (להלן – חוק הגנת הפרטיות), אלא אם כן הגילוי מותר על פי דין (לעניין זה מידע אודות אדם יכול שגילויו יהווה פגיעה בפרטיות והנושא יועבר להכרעת היועמ"ש).
סעיף 3 - א'. הממונה אינו חייב למסור מידע שהוא אחד מאלה:
מידע אשר גילויו עלול לשבש את התפקוד התקין של שב"ס או את יכולתו לבצע את תפקידיו.
סעיף 3 - ד'. מידע בדבר דיונים פנימיים, תרשומות של התייעצויות פנימיות בין עובדי שב"ס ורשויות ציבוריות אחרות, חבריהן או יועציהן, או דברים שנאמרו במסגרת תחקיר פנימי, וכן חוות דעת, טיוטה, עצה או המלצה, שניתנו לצורך קבלת החלטה, למעט התייעצויות הקבועות בדין.
סעיף 3 - ו'. מידע שהוא סוד מסחרי או סוד מקצועי או שהוא בעל ערך כלכלי שפרסומו עלול לפגוע פגיעה ממשית בערכו, וכן מידע הנוגע לעניינים מסחריים או מקצועיים הקשורים לעסקיו של אדם שגילויו עלול לפגוע פגיעה ממשית באינטרס מקצועי, מסחרי או כלכלי. ההחלטה האם נתקיימה עילה זו לסירוב תתבסס בעיקרה על עמדתו של בעל העניין המסחרי או בעל העסק שהמידע נוגע אליו ולפי מיטב הבנתו של הממונה.
הוראת פיסקה זו לא חלה על:
סעיף 3 - ז'. מידע שהגיע לידי שב"ס שאי-גילויו היה תנאי למסירתו, או שגילויו עלול לפגוע בהמשך קבלת המידע.
סעיף 3 - ח'. מידע על אודות שיטות עבודה ונוהלים של רשות ציבורית העוסקת באכיפת החוק, או שיש לה סמכות חקירה או ביקורת או בירור תלונות על פי דין ובכלל זה המשטרה או שב"ס, אם גילויו עלול לגרום לאחד מאלה:
סעיף 3 - ט'. מידע הנוגע לענייני משמעת של עובד למעט מידע בדבר ההליכים הפומביים על פי חוק.
לעניין פיסקה זו – "עובד" – לרבות סוהר ונושא משרה בשב"ס.
סעיף 4 - 4. מידע שהחוק אינו חל עליו:
הוראות החוק אינן חלות על שב"ס – לגבי מערך המודיעין ומערך האבטחה ועל מידע שנוצר, שנאסף או שמוחזק בידיהם.
סעיף 4 - 4ו'. עתירות משפטיות בהתאם לחוק חופש המידע יוכרעו בבית המשפט המחוזי ביושבו כבית הדין לעניינים מנהליים.