מניעת קשר טלפוני
סעיף 6. א. פקנ"צ 04.17.00 " הענקת טובות הנאה ושלילתן" סעיף 4 ואילך, מפרטת את הסמכות לשלילת קשר טלפוני מאסיר ואופן שלילתה . שלילת קשר טלפוני מעצור עד החלטה אחרת / עצור עד תום ההליכים תעשה רק במסגרת דין משמעתי.
ב. 1 (מפקד מחוז מוסמך, לפי המלצת מפקד בית הסוהר או רח"ט מודיעין,
למנוע לחלוטין קשר טלפוני מאסיר אף אם תפקודו בבית הסוהר תקין, לאור מידע ביטחוני ומודיעיני. החלטת מפקד המחוז תו זן במערכת "צוהר ( מסך שלילת טובות הנאה) ע''י הגורם אשר יזם את הפניה / מי מטעמו , תירשם בכתב ותובא לידיעת האסיר. עותק ממנה יתויק בתיקו המנהלי של האסיר.
2. שלילת הקשר הטלפוני תהיה לתקופה של עד חודש ימים. בסמכות הממ"ז להאריך תקופה זו לתקופה נוספת לאור חוו"ד מודיעין ובטחון המנמקות את הצורך במניעת הקשר הטלפוני. תקופת השלילה המצטברת לא תעלה על שישה חודשים. במקרה בו מצא לנכון להמשיך את תקופת השלילה, יפנה בכתב לאישור סגן הנציב וראש אג"מ.
3. סגן הנציב וראש אג"מ רשאי להמשיך ולשלול את הקשר הטלפוני לתקופה שלא תעלה במצטבר על שנה. אם מתבקש המשך שלילת הקשר הטלפוני מעבר לשנה, ימליץ על כך סגן הנציב וראש אג"מ בפני הנציב.
4. הנציב רשאי להמשיך ולשלול את הקשר הטלפוני מאסיר לתקופה נוספת של עד חצי שנה. שוכנע הנציב לאור חוו"ד מודיעין וביטחון כי עדיין קיים הצורך במניעת הקשר הטלפוני, רשאי הוא לחזור ולהורות על המשך השלילה לתקופות נוספות בנות חצי שנה כל אחת.
ג. לגבי אסירים שהפרו משמעת כגון: שובתי רעב, שהייה בבידוד ואסירים בענישה כתוצאה מהפרת כללי השימוש הנכון בטלפון ניסיון גניבות שיחות, חיוג ליעדים שאינם מורשים, שימוש בטלפון לתעמולה, להתארגנות, לתקשורת, לפעילות פוליטית, להטרדות, לאיומים, לשיחות הגובלות בעבריינות וכד', יבחן הגורם המוסמך עפ"י העניין את שלילת הקשר הטלפוני לתקופה קצובה עפ"י הוראות פקנ"צ 04.17.00 "הענקת טובות הנאה ושלילתן ". באם החליט לא לשלול את הקשר הטלפוני, יתעד זאת בכתב בציון הנימוקים שהביאו להחלטתו .
ד. אסיר אשר פגע או ניסה לפגוע במכשיר הטלפון הציבורי או להפעילו שלא באופן המותר, יועמד לדין משמעתי ובנוסף לכך יישללו ממנו טובות הנאה ובכללן אפשרות הקשר הטלפוני.
ה. סוהר מוסמך לנתק שיחת טלפון של אסיר לאחר שהתברר שאינה עומדת בקריטריונים שנקבעו בפקודה, הסוהר ידווח למנהל האגף על פעולתו.