מניעת פגישת עו"ד עם אסיר/עצור או הפסקתה
סעיף 21. א. היה לנציב או למפקד בית סוהר חשד ממשי כי פגישת אסיר/עצור עם עו"ד מסוים תאפשר ביצוע עבירה המסכנת את בטחונו של אדם, את בטחון הציבור, את בטחון המדינה או את בטחון בית הסוהר, או עבירת בית סוהר הפוגעת פגיעה ממשית במשמעת בבית הסוהר העלולה להביא לשיבוש חמור בסדרי בית הסוהר וניהולו, או כי פגישה כאמור תאפשר העברת מידע בין אסירים או בינם לבין גורמים מחוץ לבית הסוהר וקיים חשש כי העברת המידע כאמור קשורה לקידום פעילותו של ארגון טרור או שהיא נעשית בהכוונתו, רשאי הוא להורות על מניעת הפגישה לתקופה של 72 שעות. רשאי הנציב או מפקד בית סוהר להורות על מניעת פגישה של עורך הדין עם אסירים נוספים, אם יש לו חשד ממשי כי מתקיימת גם לגבי הפגישה עימם אחת מהעילות המנויות בסעיף קטן זה.
ב. הנציב רשאי בתום 72 שעות להורות על המשך מניעת הפגישה לתקופה נוספת שלא תעלה על 24 שעות, מטעמים שירשמו.
ג. הנציב רשאי, בהסכמת פרקליט מחוז או משנה לפרקליט המדינה, להורות כאמור לתקופה נוספת שלא תעלה על 10 ימים.
ד. הוראת הנציב או מפקד בית הסוהר בדבר מניעת פגישה בין אסיר/עצור לעורך הדין, תינתן בשים לב בין השאר, לתוכן המידע שעורר את החשד הממשי שעליו מתבססת העילה למניעת הפגישה כאמור בסעיף קטן א' ולרמת מהימנותו, וכן לרמת הסיכון הנשקפת מקיום הפגישה.
הוראה כאמור תינתן לאחר שניתנה לאסיר/עצור ולעורך הדין הזדמנות לטעון את טענותיהם כמפורט להלן:
1) לעניין הוראת מפקד בית הסוהר - בכתב או בע"פ.
2)לעניין הוראת הנציב בכתב, ואולם רשאי הנציב להורות כי - הטענות כאמור תשמענה בע"פ.
ה. 1) הוראת הנציב או מפקד בית הסוהר לפי סעיף זה תינתן בכתב ותימסר לאסיר/עצור ולעורך הדין בלא דיחוי. להוראה יצורפו נימוקיה וכן המידע שעליו היא נסמכת.
2) על אף האמור בסעיף קטן 1), רשאי הנציב או מפקד בית הסוהר שלא למסור לאסיר/לעצור/לעורך הדין את הנימוקים או את המידע שעליו נסמכת ההוראה, כולו או חלקו, אם סבר כי יש בכך כדי לגרום לאחד מאלה:
א) פגיעה בשלומו של אדם או בביטחונו.
ב) פגיעה בביטחון המדינה.
ג) חשיפת מקורות מידע ושיטות עבודה של רשויות חקירה או מודיעין.
ד) שיבוש הליכי חקירה של רשויות או מודיעין.
3) החליט הנציב או מפקד בית סוהר על אי גילוי נימוק או פרט ממידע כאמור בסעיף קטן 2), יעביר לאסיר/עצור ולעורך הדין תמצית של הנימוקים והמידע, ככל שניתן לעשות כן בלי לפגוע בעניין מהעניינים המפורטים בסעיפי משנה 2). א) עד 2).ד).
ו. על הוראת הנציב או מפקד בית סוהר לפי סעיף זה רשאי אסיר/עצור להגיש עתירה לבימ"ש מחוזי.
ז. בית המשפט המחוזי רשאי להורות על הארכת התקופות לעיל לתקופות נוספות שלא יעלו על שישה חודשים וזאת עד לתקופה כוללת של שנה.
ח. הנציב ומפקד בית סוהר רשאים לאצול סמכויותיהם שבסעיף זה לסגניהם בלבד.